Prim-planVești

Normalitatea: Elevul agresiv a fost exmatriculat!

Update: La scurt timp după eliberare și exmatriculare, justiția a decis arestul de 30 de zile pentru adolescent. La domiciliu.

Înainte să expire cele cinci zile de suspendare ale elevului agresiv de la Colegiul Papiu din Târgu Mureș, Consiliul de Administrație a decis exmatricularea sa. După ce și-a bătut diriginta cu pumnii și picioarele, adolescentul de 15 ani i-a strigat directoarei că nu are ce să-i facă nici ea și nici poliția, pentru că este minor. Mai mult, tot el a amenințat-o pe diriginta agresată că va muri în chinuri. În paralel, conducerea școlii s-a plâns public că este un caz extrem de grav și că trebuie luată o decizie pe măsură, pentru că tânărul a devenit o amenințare pentru siguranța personalului didactic. Și aseară a hotărât, apoi a emis un comunicat de presă.

”Ca urmare a incidentului violent petrecut în data de 11.03.2024, în incinta Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș, în care a fost implicat un elev al școlii noastre, aducem la cunoștința opiniei publice faptul că, la nivelul acestei unități de învățământ, în urma cercetărilor efectuate, luând în considerare toate aspectele relevante în desfășurarea evenimentelor și ținând seama de prevederile legale, s-a luat hotărârea exmatriculării elevului cu drept de reînscriere, în anul școlar următor, în altă instituție de învățământ.
Este regretabil faptul că, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, o școală care a avut mereu porțile deschise pentru cei care au dorit un mediu academic elevat, prietenos și incluziv, astăzi închide o ușă în fața atitudinilor lipsite de normalitatea care ar trebui să guverneze școala românească.

Conducerea Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureș”.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button