Vești

Modificare esențială în Legea Educației: noi materii de la anul

Senatul României a adoptat modificările la Legea Educației, astfel de la anul noi vor fi introduse competențe-cheie pentru formarea elevului din învățământul primar și gimnazial: educația antreprenorială, financiară și juridică.  Materiile de studiu vor fi obligatorii, începând cu anul școlar viitor. Legea va intra în vigoare după promulgarea de către președintele țării și publicarea în Monitorul Oficial. Vestea a fost dată la câteva minute de un magistrat.

Citeste si
”Dragi prieteni, trăiesc o emoție mare de tot!
Acum câteva minute, Parlamentul a votat ca educația juridică să devină materie în învățământul preuniversitar, care să fie studiată în toate școlile din România începând cu anul școlar viitor.
.
E un moment istoric, care a pornit de la o idee acum câțiva ani și apoi s-a transformat într-un uriaș program național. Colegilor din VeDemJust, organizație prin care am promovat acest proiect în sute de școli, pentru zeci de mii de elevi, sub egida căruia am tipărit manualul de educație juridică „Elevul și Legea”, mulțumiri! Politicienilor care au înțeles importanța acestei materii, mulțumiri!
Voi, prietenilor de pe FB care ne-ați susținut proiectul de-a lungul anilor, mulțumiri!”.
                                                                              Magistratul Cristi Dănileț

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button