Vești

Mișcarea Romilor Unită cere locuri de muncă și negocieri cu factorii decizionali

Într-un comunicat de presă, organizația solicită soluții pentru cei 120 de romi rămași fără locuri de muncă după ce a încetat contractul dintre primărie și firma de salubritate, unde erau angajați. Ei nu beneficiază de șomaj și nu au nicio alta soluție pentru întreținerea familiilor.

Citeste si

Comunicat de presă

 Asociaţia Mişcarea Romilor Unită,  Sucursala Judeteană Mureș, membră in Organizația Internațională a Romilor, reprezentant prin dl Csurkuj Tibor in calitate de Preşedinte:

Prin acest comunicat dorim să informăm presa locală Mureșană poziția noastră oficială privind problema comunități  Rome din Tg.Mures aprută recent datorită faptului ca 120 de Romi din comunitatea Valea Rece au rămas fără locuri de muncă.

In prima parte as dori să menționăm faptul că a aut loc o întâlnire cu reprezentanții din comunitatea Romilor din Tg.Mureș unde au fost  invitați reprezentanții Platformei Civice Aresel de către domnul Dicu Petru.

Asociația  Mișcarea Romilor Unită  dorește ca problema acestor oamenii să fie rezolvată, deoarece suntem conștienții fără un loc de muncă un părinte nu e in stare să întrețină familia.

Consider faptul că toți suntem de acord ca Romii trebuie să muncească, a se înclude in societatea civilă .

Considerăm o urgență a discuta  cu executivul Primăriei Mun .Tg.Mureș  privind poziția si planul lor in privința acestei probleme.

Totodată suntem in discuți cu societatea comercială  de salubritate.

Dorim să  transmitem mesajul comunității Rome din Tg.Mures

  1. Oamenii nici astăzi nu lucrează
  2. Au fost demiși de la locul lor de muncă
  3. Vor să știe ce se va întâmpla dacă o să mai lucreze
  4. Oamenii nu pot întreține familia deoarece nici de șomaj nu pot beneficia datorita modului cum erau angajați.

Să fie foarte clar, oamenii nu sunt folosiți ca armă de manipulare de către societatea comercială sau de vreun partid politic sau ONG !

Noi susținem comunitatea, susținem dreptul la muncă, la șansă egală, vom fii alături de ei chiar dacă e nevoie a organiza protest sau orice altă acțiune legală .

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button