Prim-planVești

Magistrat exclus din profesie pentru filme pe TikTok

Nimic indecent, dar CSM a decis că e imoral

Consiliul Superior al Magistraturii a decis să-l excludă din profesie pe Cristian Danileț din motive ce nu au nicio legătură cu profesia, ci cu viața privată. Reacțiile internauților au fost pe măsura deciziei. Unele virulente și cu acuze legate de guvernarea USL, care va continua să îngenucheze justiția, potrivit comentatorilor.
Care sunt acuzațiile
”Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.
Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară.
Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală”, a scris Cristian Danileț.

Citeste si

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button