back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,60
GBP
5,85
13.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,60
GBP
5,85
13.8 C
Târgu Mureș
Prim-planDosarul Colectiv. Cum au fost ignorate infecțiile intraspitalicești

Dosarul Colectiv. Cum au fost ignorate infecțiile intraspitalicești

Data:

Într-un preambul la dezvăluirea datelor medicale din Dosarul Colectiv, Cătălin Tolontan a publicat informații din 23 de cazuri, unde apar infecții nosocomiale, dar niciun raport medico-legal nu le corelează cu moartea. Reamintim pe scurt istoria acestei tragedii: 194 de victime și 64 de decese în timpul unui concert Goodbye to Gravity.

”Procesul Colectiv se apropie de final, odată cu ultimele pledoarii ce vor fi rostite în sala de judecată a Curții de Apel Bucureşti în zilele de 17, 20 şi 21 decembrie 2021. Acest proces nu privește îngrijirea din spitale, ci circumstanțele incendiului și rolul autorităților în aprobările clubului.
Dar la dosar sunt și documentele medicale, iar Libertatea a intrat în posesia tuturor rapoartelor de necropsie. Documentele arată cum, nici după 6 ani, nu este recunoscut rolul germenilor nosocomiali în decese, concluziile medicilor legiști nefăcând nicio corelare între infecții puternice – sepsis – moarte.
  • 23 de dosare medicale conțin buletinele de analiză bacteriologică din care rezultă că în spitalele românești pacienții decedați au contractat cel puțin doi germeni multirezistenți la antibiotice.
  • În niciun raport medico-legal nu se pomenește de rolul determinant sau important al infecțiilor asociate actului medical în decesul acestor 23 de oameni arși în Clubul Colectiv. Unde în acte scrie „sepsis”, legiștii nu au făcut legătura între infecțiile nosocomiale și infecția generalizată din organism.
  • Într-un singur caz, medicul legist a scris că „moartea s-a datorat unor arsuri complicate cu sepsis în evoluția căruia a intervenit o insuficiență multiplă de organe și sisteme”. Doctorul a enumerat și bacteriile, însă fără să indice relația de cauzalitate între acestea și deces. De ce s-a întâmplat acest lucru în 23 de dosare?
Continuarea dezvăluirilor.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

(P) Cosmin Pop: Fiți forța care generează schimbarea!

Vă chem să mai fiți o dată forța care...

GALA SUPERSCRIERI. Jurnalistele i-au învins la premii pe ziariști

La capitolul premii la ultima Gala Superscrieri, femeile au...

Mesaj bilingv. Rodica Baciu: Ne trebuie primar competent, nu maghiar sau român!

''Orașul Târgu Mureș a fost prea mult timp subiectul...

(P) Prof. Dr. Horațiu Suciu la interviurile Zi de Zi (VIDEO)

Timp de o oră, prof.dr. Horațiu Suciu a fost...