DezvăluiriPrim-plan

Dosarul Colectiv. Cum au fost ignorate infecțiile intraspitalicești

23 de dosare dețin date, dar nu au fost corelate cu moartea victimelor

Într-un preambul la dezvăluirea datelor medicale din Dosarul Colectiv, Cătălin Tolontan a publicat informații din 23 de cazuri, unde apar infecții nosocomiale, dar niciun raport medico-legal nu le corelează cu moartea. Reamintim pe scurt istoria acestei tragedii: 194 de victime și 64 de decese în timpul unui concert Goodbye to Gravity.

”Procesul Colectiv se apropie de final, odată cu ultimele pledoarii ce vor fi rostite în sala de judecată a Curții de Apel Bucureşti în zilele de 17, 20 şi 21 decembrie 2021. Acest proces nu privește îngrijirea din spitale, ci circumstanțele incendiului și rolul autorităților în aprobările clubului.
Dar la dosar sunt și documentele medicale, iar Libertatea a intrat în posesia tuturor rapoartelor de necropsie. Documentele arată cum, nici după 6 ani, nu este recunoscut rolul germenilor nosocomiali în decese, concluziile medicilor legiști nefăcând nicio corelare între infecții puternice – sepsis – moarte.
  • 23 de dosare medicale conțin buletinele de analiză bacteriologică din care rezultă că în spitalele românești pacienții decedați au contractat cel puțin doi germeni multirezistenți la antibiotice.
  • În niciun raport medico-legal nu se pomenește de rolul determinant sau important al infecțiilor asociate actului medical în decesul acestor 23 de oameni arși în Clubul Colectiv. Unde în acte scrie „sepsis”, legiștii nu au făcut legătura între infecțiile nosocomiale și infecția generalizată din organism.
  • Într-un singur caz, medicul legist a scris că „moartea s-a datorat unor arsuri complicate cu sepsis în evoluția căruia a intervenit o insuficiență multiplă de organe și sisteme”. Doctorul a enumerat și bacteriile, însă fără să indice relația de cauzalitate între acestea și deces. De ce s-a întâmplat acest lucru în 23 de dosare?
Continuarea dezvăluirilor.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button