Prim-planVești

Liderii AMT Târgu Mureș nu-l votează pe Soos

Întrebați în emisiunea La tablă de la M9 tv dacă-l vor vota pe Zoltan Soos la Primăria Târgu Mureș, președintele Kali Istváni a spus că nu este varianta pe care va merge, iar vicepreședintele Pápai Lászlo Zsolt a recunoscut că nu l-a votat nici în 2020. Cei doi conduc filiala Târgu Mureș a AMT (Alianța Maghiarilor din Transilvania), cea care a fost înființată în urmă cu o săptămână.

Invitații au precizat că vor să fie o variantă la votul acordat până acum UDMR, dar nu doar de la formațiunea maghiară, ci să-i scoată la vot pe cei care n-au ieșit în 2020. Și sunt extrem de mulți care au lăsat soarta orașul în votul minorității (electorale, nu etnice). Atât maghiari, cât și români.

Liderii formațiunii speră ca viitorul Consiliu Local să fie mult mai pestriț, mai exact ca numărul formațiunilor să fie mai mare, iar fiecare să aibă între doi și patru consilieri. Ideea lor este că doar așa vor putea colabora mai bine pentru binele orașului, nu cum se întâmplă acum. Reproșurile făcute de Kali și Pápai sunt legate de faptul că UDMR nu i-a ascultat și îi ignoră inclusiv pe cetățeni, de aceea planurile din campanie n-au fost realizate. Mai mult, Papai a susținut că nu există niciun proiect european început în administrația Soos, ci toate sunt realizate în continuarea celor realizate pe vremea fostului primar Florea.

Puteți urmări emisiunea integral aici.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button