Vești

Leafă de 510.000 de lei fără o zi de muncă

Patru ani a fost pontat ca fiind la lucru, dar Radu Chețan Roatiș de la DSVA Mureș n-a fost o zi la muncă. Avea și calificativul foarte bine în fiecare an, motiv de creștere a salariului de la 7000 de lei la 12.000 de lei. Totul s-a rezolvat prin complicitatea cu care o avea cu doi directori și șeful direct, care-i este cumnat. Până un anonim a făcut o sesizare la DNA Mureș, iar surprinzător procurorii chiar au finalizat cazul destul de dificil.

Citeste si

La înțelegere cu procurorii, Roatiș a fost condamnat cu suspendare la doi ani și șase luni, iar el a achitat suma primită în patru ani: 510.000 de lei.

Biografie succintă: Radu Chețan Roatiș a condus în mai multe rânduri ANSVSA: între 2007 și 2009, apoi 2010-2012, respectiv între 2016 și 2017. De fiecare dată când era eliberat din funcție, Roatiș revenea în județul unde este căsătorit – Mureș (n.r. funcționarul s-a născut în Satu Mare), fiind angajat la DSVSA Mureș din 2006. La fel s-a întâmplat și în ianuarie 2017, după ce a fost schimbat din funcție de premierul Sorin Grindeanu.

În tot acest timp, când încasa leafa de la stat fără să muncească, Rotiș se ocupa de afacerile cu spălătoriile auto din Ploiești, unde a reușit să aboneze câteva instituții ale statului, cu care a semnat peste 160 de contracte.

Foto: Roatiș în 2016, când era șeful ANSVA

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button