Vești

Jurnalist de Nobel atacat de putiniști în tren

Dimitri Muratov a fost atacat aseară într-un tren de putiniști, care i-au aruncat ulei cu acetonă pe corp și-n vagon, cu mesajul: Uite una pentru băieții noștri (n.r. se referea la soldații ruși din Ucraina). Persoana nu a fost identificată, iar jurnalistul premiat cu Nobel pentru pace a scris pe Telegram: „M-au atacat cu vopsea în ulei cu acetonă în compartiment. Ochii mei ard teribil. O rută de tren de la Moscova la Samara. Miroase a ulei peste tot în vagon. Plecarea a întârziat deja cu 30 de minute. O să încerc să mă spăl”.

Citeste si

Dmitri Muratov novaia gazetaMuratov coduce Novaia Gazeta, ultimul ziar independent din Rusia, care și-a închis porțile pe 29 martie, după ce instituția care se ocupă de presă i-a atras atenția că ar putea fi suspendat pentru că nu e corect față de ”operațiunea specială” din Ucraina.

Anul trecut, când i s-a decernat premiul Nobel pentru pace, gazetarul a spus: ”Lumea a încetat să mai iubească democrația”. Și recent el a donat premiul pentru a fi scos la licitație de statul ucrainean, iar banii să fie folosiți pentru cei rămași fără case în urma războiului declanșat de Putin.

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button