Păreri

Inspectoratul Școlar Mureș recompensează incompetența

Văzând felul în care Inspectoratul Școlar Județean Mureș sancționează incompetența cu recompensarea financiară, poate oricine concluziona că ipocrizia și spiritul de gașcă politruc nu mai au limite.

Citeste si

Pentru cine nu știe despre ce e vorba, trebuie câteva precizări: un director de liceu a fost recunoscut – prin decizie definitivă a instanței de judecată! – vinovat de prejudicierea bugetului public cu o sumă de aproape un miliard de lei vechi. Sunt bani pe care trebuia ca bugetul local să-i încaseze, dar acest lucru nu s-a întâmplat din cauza unui director incompetent. Pentru o astfel de faptă, descoperită de Curtea de Conturi, orice manager cu o minimă onoare și-ar fi dat demisia. În caz că nu, orice angajator l-ar fi dat afară pe incompetent imediat. Acestea ar fi, desigur, reacțiile firești când vorbim de instituții care funcționează corect. Dar IȘJ Mureș – țineți-vă bine – l-a recompensat pe directorul respectiv cu gradație de merit pentru isprăvile lui manageriale. Asta înseamnă că va primi timp de 4 ani un spor de 25% la salariu, în urma unui concurs la care au participat mulți directori de școală din județ. Incalificabil!

Conform criteriilor IȘJ Mureș, cel dovedit de instanță ca un manager care a prejudiciat bugetul local este cel mai bun manager din județ. Este o jignire enormă la adresa tuturor directorilor și dascălilor competenți și devotați muncii lor din Județul Mureș și din țară. O astfel de jignire nu credem c-ar fi posibilă fără ca mafia politică să facă jocurile în IȘJ și în Primărie, ținându-l în funcție pe păgubitorul bugetului public dovedit și recompensându-l, tot cu bani publici, pentru crasa lui incompetență. La fel de grav, același manager din secolul XXI nu a ezitat să se exprime în mod rasist, după informațiile deținute de Ceasul Cetății. Și pentru așa ceva ar fi demis orice director, dacă forurile superioare n-ar fi conduse de indivizi de aceeași teapă. Ne vom preocupa deci ceva mai în detaliu de ceea ce se întâmplă cu recuperarea pierderii cauzate de supermanagerul premiat și de felul în care a încălcat legile conducând instituția.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button