Prim-planVești

”Independentul” Soos și-a anunțat candidatura. UDMR a pornit campania în Covasna

În timp ce UDMR își lansa campania electorală în județul Covasna, Zoltan Soos, membru de 24 de ani al asociației maghiare, a anuțat că mai vrea un mandat de primar. Miercuri, 13 martie, de la 19.00, la Casa Berii din Târgu Mureș, actualul edil a punctat cu modestie că are o tolbă de realizări, dar mai are încă multe de făcut.
Printre realizările enumerate, Soos a arătat o creștere a veniturilor cu 150%, ”fapt care se datorează dvs, nu primăriei”, a afirmat primarul maghiar. Cu o voce tremurândă și iritată că trebuie să-și citească mesajul în română, Zoltan Soos a înfierat regimul Florea (fostul primar) și AUR, care ar incita la ură și dezbinare. La fel ca mesajul UDMR ce este strecurat de câteva zile în cutiile poștale și-n care Soos este susținut în continuare, iar AUR este pus la zid. În ambele declarații, niciun politician maghiar n-a prezentat vreo dovadă pentru aceste afirmații. Lucru firesc în campania electorală. Puteți vedea principalele declarații ale primarului-candidat de la minutul 36.
Notă: Independent este scris în ghilimele pentru că un membru de partid nu poate candida independent. Niciunde în lumea.
Realizările din alt județ. Declarativ
photo: Gönczy Tamás

Sub steagul secuiesc, UMDR și-a început campania electorală în Covasna, iar traducerea mesajului este aproximativă, dar arată ce frumos descrie munca din județ. Probabil din Covasna, că în Mureș nu se vede.

”Vom câștiga cu trei scaune pe 9 iunie pentru că organizația cu trei scaune a RMDSZ a făcut treabă bună și a construit județul cu o strategie bună în ultimele decenii lungi. Miza este acum mai mare pe trei locuri: nu contează câte voturi primește RMDSZ. Vom fi măsurați la nivel național pe 9 iunie, iar noi, ungurii, nu putem rămâne mai prejos decât alegătorii români!
Am început campania în județul Kovászna.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button