back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,60
GBP
5,85
13.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,60
GBP
5,85
13.8 C
Târgu Mureș
Prim-planIncompetenți cu funcții. Ipocritul Matiș și lașul Portik

Incompetenți cu funcții. Ipocritul Matiș și lașul Portik

Data:

Ca aproape orice instituție publică din Târgu Mureș, primăria geme de incompetența, nesimțirea și lașitatea unor șefi, ajunși dintr-o întâmplare politică pe funcții. Altfel, eu nu i-aș angaja nici portari la bloc, pentru că-s sigur că și-ar neglija misiunea. Astăzi voi scrie despre doi dintre ei: ipocritul Matiș și lașul Portik.

Primul e șeful Poliției Locale Târgu Mureș, iar o parte dintre isprăvile sale fac parte dintr-un serial cu dedicație, unde incompetența și încălcarea legilor sunt atuurile sale pentru poziția în care a fost lipit de scaunul de director din 2017. Le-am demonstrat în șapte episoade până acum, fără nicio replică sau reacție de bun simț din partea municipalității, care are direcția în subordonare. Cu tupeul specific securiștilor retrași, Matiș este citat de ziarul local Zi de zi cum a organizat marele eveniment de Ziua Poliției Locale.

Citez: „Pentru marcarea Zilei Poliţiei Locale din acest an ne-am gândit să scoatem în evidenţă, pe lângă activitatea cotidiană a instituţiei noastre şi a tehnicii din dotare, un aspect inedit, prin care să arătăm şi latura umană a celor din spatele uniformei. Şi aceasta întrucât, de multe ori, în relaţia cu cetăţenii, omul în uniformă este oarecum greşit perceput, cel mai probabil din cauza acelei frici de autoritate, simţită cândva de generaţiile mai în vârstă, care s-a transmis în mare parte şi generaţiilor mai tinere. Astfel, omul în uniformă din ziua de astăzi, chiar dacă nu mai are abordarea rigidă din perioada de dinainte de Revoluţia din 1989, ci, dimpotrivă, este mult mai uman, mai înţelegător şi mai comunicativ, este adesea perceput ca ceva de temut, iar atunci când cetăţeanul crede că ceva îl sperie, are o reacţie de autoapărare şi este reticent în cooperare. Munca de poliţist local nu este una simplă, întrucât a lucra cu oamenii nu e tocmai uşor. Pot să spun că avem un colectiv bine închegat, sunt foarte mândru de toţi colegii mei şi îi apreciez pentru ceea ce fac, iar majoritatea au tot felul de pasiuni şi talente în viaţa personală, începând cu muzica şi terminând cu domenii precum horticultura, agricultura, zootehnia sau albinăritul”, a transmis directorul executiv Raul Dacian Matiș, care nu a fost văzut niciodată în uniformă, cu toate că legea îl obligă și i-a concediat pe cei care nu-i cântau în strună. Un ipocrit.

De ce însă nimeni nu ia măsuri împotriva sa? Ei bine, pentru că are spatele asigurat de viceprimarul Vilmos Portik, cel pus de edilul Soos să coordoneze activitatea Poliției Locale, un om despre care puțină lumea a auzit, fiind probabil un oarecare din masa mediocrilor. Ei bine, acest personaj pus la butoane de UDMR este și laș, pe lângă atributele de dinainte. El a ordonat ca mașinile poliției locale să fie inscripționate ilegal, în maghiară și română. Am scris despre asta aici, iar omul și-a șters postarea în care se lăuda. S-a prins că e prins. Așa că s-a ascuns după cireș. Ca entitate juridică, Direcția de Poliție Locală se putea opune, dar viceprimarul s-a apucat de capul lui să o facă. Mai exact, a cheltuit bani publici cu obsesia sa de a vedea și-n maghiară pe portierele mașinilor PL. Numai că n-a respectat legea, nici legat de culoare, nici de cum trebuie făcut. Fiind incompetent, desigur, că asta e singura sa salvare sau scuză. A băgat repede mașina în garaj, a decolantat-o și a inscriptionat cum trebuia parțial: în românește și maghiară pe ambele portiere. Doar că n-a respectat culoarea. E negru pe alb, nu albastru, pentru a nu se face confuzie cu poliția.

Evident că iar va trebui să decolanteze și să o facă bine a treia oară. Pe bani publici, că nu dă musiu din buzunar. Dacă ar da, și-ar învăța lecția să nu se mai bage în cor dacă este afon. Pentru asta e nevoie de bun simț. Unul care l-ar trage de urechi când s-ar adresa pe pagina publică doar comunității maghiare, în limba sa natală. Se pare că nu s-a lipit prea mult de el respectul pentru întreaga comunitate. Așadar, cum ar putea evolua Poliția Locală sub conducerea bicefală a celor doi? N-are cum. Subiect închis până când primarul Soos se va trezi din dulcele somn al puterii și va bate cu pumnul în masă până cei doi vor pleca acasă. De tot. N-au ce căută în administrația locală.

Foto: pagina publică a viceprimarului Portik din momentul festiv

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

(P) Cosmin Pop: Fiți forța care generează schimbarea!

Vă chem să mai fiți o dată forța care...

GALA SUPERSCRIERI. Jurnalistele i-au învins la premii pe ziariști

La capitolul premii la ultima Gala Superscrieri, femeile au...

Mesaj bilingv. Rodica Baciu: Ne trebuie primar competent, nu maghiar sau român!

''Orașul Târgu Mureș a fost prea mult timp subiectul...

(P) Prof. Dr. Horațiu Suciu la interviurile Zi de Zi (VIDEO)

Timp de o oră, prof.dr. Horațiu Suciu a fost...