Vești

În ce etape sunt cele 28 de proiecte ale primăriei

Într-un comunicat de presă, Primăria Târgu Mureș a trimis câteva detalii despre proiectele aflate în diverse stadii, fără a preciza vreun termen de finalizare pentru măcar unul. Cităm așadar comunicatul cu informațiile primite.

Citeste si

Astăzi a avut loc, în prezența Primarului Soós Zoltán, întâlnirea de coordonare și analiză asupra celor mai importante proiecte de dezvoltare a orașului aflate în pregătire, respectiv a proiectelor ce sunt în derulare.

Au fost discutate stadiile fiecăruia din cele 28 de proiecte, s-au analizat motivele stagnărilor sau a blocajelor existente și s-a convenit, împreună cu responsabilii  proiectelor, asupra următorilor pași de făcut în perioada următoare.

Printre proiectele care sunt în stadiu avansat de implementare, cele mai importante sunt următoarele:

1.      Centura ocolitoare a Municipiului Târgu Mureș Sud tronsonul 3, –  tronsoanele dintre Autostrada Transilvania și strada Budiului, respectiv prelungirea Căii Sighișoarei în direcția DN13.

2.      Centura ocolitoare a Municipiului tronsonul 6  Centura ocolitoare –  tronsoanele dintre Autostrada Transilvania și strada Budiului, respectiv prelungirea Căii Sighișoarei în direcția DN13.

3.      Centrul de inovare și parcaj subteran în vecinătatea Teatrului Național, care presupune o clădire de tip “green building” cu funcțiune mixtă de centru de inovare și parcare subterană pentru autoturisme, autocare și parcare supraterană pentru biciclete/trotinete.

4.      Parcarea supraetajată de pe strada Aleea Hațeg.

5.      Amenajarea zonei Piața Gării cu parcări subterane și pasaj sub calea ferată, care asigură  legătura cu str. Nicolae Bălcescu.

6.      Hală agroalimentară în Piață Cuza Vodă.

7.      Parcare subterană zona centrală – str. Primăriei nr. 2.

8.      Centura ocolitoare a Municipiului Târgu Mureș Nord tronsonul 7 – pod nou peste râul Mureș și  drum de legătură între UAT Târgu Mureș (Autostrada Transilvaniei) și DJ 152 Sâncraiu de Mureș.

Proiectele aflate în derulare sunt precedate însă de o serie de lucrări de pregătire de lungă durată (caiete de sarcini, studii de fezabilitate, linii de creditare aprobate, proceduri de achiziții) și se derulează conform unul calendar bine stabilit de termene stricte, pe fiecare axă.

Primăria are în prezent peste 21 de proiecte aflate în diverse stadii:

1.      Digitalizarea serviciilor publice și a procedurilor interne.

2.      Educația în realitatea augmentată în Municipiul Târgu Mureș – EON reality.

3.      Lucrări de creștere a eficienței energetice la clădirile rezidențiale din Municipiul Târgu Mureș.

4.      Achiziționare de autobuze ecologice care să deservească transportul public de călători al Municipiului Târgu Mureș.

5.      Școala de Arte și Meserii modernizată și reabilitată integral – Liceul Tehnologic Gheorghe Șincai.

6.      Reamenajarea spațiilor urbane cu centru multifuncțional, în vederea creării de facilități destinate utilizării publice în zone marginalizate din Municipiul Târgu Mureș.

7.      Transformarea străzilor din zona cu circulație pietonală intensă – Zona Clinicilor – în trasee mai prietenoase pentru de pietoni și bicicliști.

Aceste proiecte se află în diverse stadii de derulare a procedurilor necesare pentru implementare”.

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button