back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
PăreriIeșiți, bă, la vot!

Ieșiți, bă, la vot!

Data:

Jumătate dintre cetățenii recalcitranți pe Facebook n-au fost la vot în 2020. Acum, spune sociologul Mircea Munteanu, există același risc, ba chiar s-ar putea să fie mai puțini la urne. În situația în care vom avea măcar același procent de electorat responsabil, Zoltan Soos va rămâne primar. Dacă vă place, bine. Dacă nu vă place, de ce stați în casă?!

I-am analizat pe toți candidații cu bune și rele. Concluzia personală e că doi oameni n-au ce căuta pe fotoliul de primar: Zoltan Soos și Radu Pescar. Unul este incompetent și strivit de dorințele UDMR, nepotrivite cu ale târgmureșenilor de 34 de ani (perioada în care formațiunea a tot fost la putere), altul este pe lângă calitatea esențială de gospodar. În plus, Pescar este revanșard și isteric (cum îl întrebi ceva ca jurnalist, cum te amenință că-ți face dosare penale pentru hărțuire. Bre, stimabile milionar, tu faci plângeri, nu dosare. Mai departe se ocupă autoritățile, iar la final instanța decide, dar e obligația mea ca ziarist să te întreb, nu să scriu despre oricine că e cumva sau face ceva).

În afară de cei doi, oricine poate fi primar și cred că se va achita cu brio de datoria față de cetățenii pe care trebuie să-i servească, nu să-i umilească și să-i încurce. Știu, vor apărea iar reacții ale postacilor că sunt plătit de Dorin Florea, fostul primar pe care-l găsiți pe Ceasul Cetății în articole deloc măgulitoare și despre care și-n emisiunile mele l-am criticat, ba chiar cu el de față. Florea va face orice să rămână în istorie ca un edil bun, pentru că are 69 de ani. Gata cu vrăjeală și cu tinerețea! Și nu cred că-și permite să lase moștenire o imagine deplorabilă. În fine, dacă e după mine, am spus răspicat că i-aș vota pe Cristian Vântu (AUR), Radu Bălaș (POL) și pe restul independenților, pornind de la Rodica Baciu, Cosmin Pop și Horațiu Suciu. Voi vota desigur pe cel care este cotat cel mai bine în sondaje și-l poate învinge pe actualul edil, nu după prietenii și simpatii. Pentru că nu-mi pot risipi votul pe cineva care n-are șanse.

Așadar, tovarăși de suferință :), ieșiți, bă, la vot! Nu mai așteptați să vă salveze alții. O puteți face voi cu câteva ștampile aplicate unde trebuie. Sau măcar încercăm să schimbăm destinul acestui oraș ce pare blestemat să rămână în genunchi, în mizerie și-n sărăcie.

PS Cu o prezență la vot de 70% sau măcar 65%, rezultatul final va fi altul, nu scenariul previzibil de acum. De aceea, repet: Ieșiți la vot!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...