Demis abuziv în urmă cu mai bine de un an, Ovidiu-Sebastian Ianculescu a fost repus pe funcția de director SGA Mureș, în urma procesului intentat de acesta. În prima zi, Ianculescu a scris pe Facebook ce înseamnă de fapt funcția pe care a câștigat-o prin concurs.
”Dacă tot este astăzi ziua anticorupției
Tot azi, după ce le-a patinat multora pixul pe hârtie, după multe scremete și sforțări, am primit decizia de repunere în funcție, astfel de azi exercit funcția de director SGA Mureș.
Aș vrea să las aici câteva chestiuni pe care sigur mulți nu le cunosc, și mie mi se pare util să le expun:
1. SGA-urile (Sistemele de Gospodărirea Apelor) sunt subunități ale ABA (Administrația Bazinală de Apă) fără personalitate juridică. Adică, nu semnăm contracte de achiziții lucrări/servicii/bunuri ci doar urmărim derularea lor și în limita competențelor decise de către ABA, parte din ele le decontăm; NU semnam contracte de muncă; NU facem achiziții.
Un mic exemplu: pt 2 hârtii igienice semnează 5 oameni de la SGA, peste care semnează încă 6 de la ABA. (dacă unul din cei de la Aba se opune achiziției, atunci ea nu se poate realiza)
2. SGA-urile întrețin, repară și exploatează infrastructura sistemului de gospodărire a apelor de pe raza de administrare și pune în practică strategia ABA în domeniul gospodăririi cantitative și calitative a resurselor de apă.
3. La SGA se emit acte de reglementare din pct de vedere al gospodăririi apelor în limitele de competență decise de ANAR/ABA. Un mic exemplu: NU intră în competența SGA-urilor emiterea actelor pt BALASTIERE, acestea fiind date de către ABA-uri.
4. Fără aprobarea conducerii ABA nu se poate muta nici măcar un angajat dintr-un loc în altul.
5. Nu prea as vrea să fac aprecieri asupra salariilor, ele sunt transparente, se regăsesc în Legea cadru a salarizării unitare nr 153/2017. Pt unii par mari, pt alții mici. Probabil ele sunt decente în unele cazuri, dar în mod cert ele sunt mizerabile pt tinerii angajați și pt muncitori!
Am fost întrebat de multe ori: ce îi face pe politruci să își dorească atât de mult aceste posturi? Nici azi nu pot răspunde, pt că nu îmi pot da seama. Activitatea noastră e complexă, fiecare zi vine cu „n” provocări noi, totul este într-o dinamică continuă, tot timpul trebuie să fii antrenat pt noi provocări.
Deja am scris mult, închei prin a spune că voi încerca să conduc în așa fel această activitate, încât să reușim să servim cât mai bine cu putință comunitățile în slujba cărora suntem, prin prisma locului nostru de muncă și a activității noastre.
Doamne ajută
L. E. : am început cu acel citat pt că în continuare, unii au impresia că multe „metehne vechi” se mai pot face!”.
Felicitari