Prim-planVești

HCL privind bugetul a fost atacată de Prefectura Mureș

Prefectul Ciprian Dobre a anunțat că a atacat bugetul municipiului Târgu Mureș, care a fost aprobat printr-o Hotărâre de Consiliului Local care s-a bate cap în cap cu unele ordonanțe ale guvernului. Reamintim că bugetul a fost aprobat de 11 consilieri UDMR și unul de la Pro România, la limită, în timp ce ceilalți consilieri locali au refuzat să voteze.

Legat de atacarea HCL, padidas yeezy shoes custom baseball uniforms nike technical cross body bag babyphone mit alexa verbinden koaxialní kabel hornbach játék hajszárító árukeresö kallax korkekiilto hylly blogspot bose quietcomfort 35 usa price pallone calcio a 11 mikrobølgeovn med grill og varmluft tapis de reception gonflable raptor brandon aiyuk jersey youth tp link remote control handcitruspers mikrobølgeovn med grill og varmluft rimarul Zoltan Soos a afirmat că va da un răspuns Prefecturii Mureș după ce va studia bine documentul și că speră că este o problemă reală și nu doar interese politice meschine.

Comunicatul:

Instituția Prefectului a notificat Primăria Târgu Mureș cu privire la

Hotărârea de aprobare a bugetului pe anul 2024

In urma exercitării atribuţiilor privind verificarea legalităţii actelor administrative asupra Hotărârii Consiliului Local Târgu Mureș nr. 19/08.02.2024 privind aprobarea bugetului Unității Administrativ Teritoriale – Municipiul Târgu Mureș pe anul 2024, Instituția Prefectului – Județul Mureș a solicitat Primăriei Târgu Mureș reanalizarea actului administrativ având în vedere dispozițiile art. III din OUG nr. 34/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare, respectiv dispozițiile art. XVI din OUG nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice.

Astfel, Instituția Prefectului – Județul Mureș solicită Primăriei Târgu Mureș să comunice dacă  sumele prevăzute la unele poziții bugetare din anexele 2, 2/4 și 4 se încadrează în grupele 3.1 și 3.2 din cadrul H.G. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, cu modificările ulterioare, precum şi obiecte de inventar de natura acestora, în scopul dotării spaţiilor cu destinaţia de birou.

În situația în care sumele prevăzute sunt destinate achiziționării de active fixe care fac parte din grupele (subgrupele) 3.1 și 3.2, astfel cum acestea sunt detaliate în catalogul aprobat prin Hotărârea de Guvern mai sus menționată, se consideră a fi încălcate prevederile celor două ordonanțe ale Guvernului care interzic achiziţionarea, preluarea în leasing sau închirierea unor astfel de bunuri.

Prin notificarea transmisă astăzi, Instituția Prefectului solicită reanalizarea de urgență a actului administrativ sub aspectul dispozițiilor legale incidente și supunerea la dezbatere în Consiliul Local al Municipiului Târgu Mureș a modificărilor care se impun, în caz contrar fiind aplicate dispoziţiile art.3 aliniatul (1) din Legea nr.554/2004, respectiv formulareaunei acțiuni în contencios administrativ obiectiv, solicitându-se anularea hotărârii adoptate de Consiliul Local.

Cancelaria Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Mureș

Foto: Pagina prefectului Dobre

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button