Vești

Halucinant! Cu mortul în casă de trei zile din cauza DSP Mureș

De vineri, o familie din orașul Târgu Mureș stă în cameră cu bunica decedată pentru că Direcția de Sănătate Publică nu vrea să le facă testele celor posibil infectați, dar nici nu a eliberat actele pentru ca bătrana să poată fi înmormantată.

Citeste si

Disperată, nepoata (n.r. regizoarea Crista Bilciu) a scris pe Facebook întreaga situație absurdă și a cerut ajutorul internauților. „Bunica mea a murit în noaptea asta. Noi avem COVID: mama, tata, eu. Şi bunica. Acum câteva zile, medicul de familie, auzind că avem febră, lipsă totală de gust şi de miros, a zis să sunăm la DSP, pentru că sigur e COVID. DSP a zis să ne testăm pe banii noştri la privat. Le-am spus că pensiile alor mei de 700-1.000 lei sigur nu fac față la atâtea teste covid. Nu ne-am testat, am preferat să cumpăr medicamentele şi vitaminele din protocolul de COVID. Acum bunica a murit. Cei de la 112 au zis să contactez DSP-ul. DSP nu mă crede că avem COVID, în continuare nu ne testează dacă nu suntem contacți direcți cu cineva care are test. Eu nu pot suna la pompe funebre fără dovadă de COVID si nu cred că ar fi bine sa mint că nu avem. Suntem blocați în sistem. Noi suntem la Târgu-Mureş, bunica e cu noi în cameră, dar medicul ei de familie e la țară într-o comună de unde e bunica, nu poate fi contactată decât prin dispensar, care e închis până luni”, a mai scris nepoata.

Digi24 a solicitat un punct de vedere DSP Târgu Mureș, iar directorul Iuliu Moldovan a recunoscut că „există și derogări pentru anumite aspecte, inclusiv legate de înmormântare, deci există soluții pentru situații deosebite”. Există doar când intervine presiunea presei și a internetului, mai exact.

Foto: Zi-de-zi. În imagine sunt directorul Iuliu Moldovan și prefectul Mara Togănel

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button