Vești

Greșeli de zeci de milioane de euro ale primăriilor și…

Dacă un angajat greșește sau așa consideră șeful lui, automat este sancționat sau concediat. În situația primăriilor și consiliilor județene care au comis erori, guvernul sare și repară cu zeci de milioane de euro. Din buzunarul public, adică al cetățenilor.

Mai exact, guvernul vrea să suporte din bugetul de stat corecții financiare de zeci de milioane de euro, aplicate în proiecte europene derulate de consilii județene și primării, ca urmare a unor abateri de la procedurile de achiziții publice.

În România, o serie de beneficiari publici au făcut proiecte pe fonduri europene prin Programul Operațional Regional (POR) și Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Este vorba în principal de primării, consilii județene și operatori de apă și canalizare la care sunt acționare instituțiile publice locale.

În urma unor controale făcute de Agenția Națională a Achizițiilor Publice (ANAP), autoritățile de management POR (de la Ministerul Dezvoltării) și POIM (de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene) au aplicat corecții financiare de 5-25% din valoarea unor contracte de achiziții publice efectuate în aceste proiecte, pentru anumite abateri.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button