Vești

Cel mai bogat român a murit într-un accident aviatic

Un avion privat cu opt persoane s-a prăbușit duminică după amiază peste o clădire goală din Milano. Presa italiană a scris că este vorba despre Dan Petrescu, 68 de ani, un bogat om de afaceri român cu cetățenie germană, și soția sa, 65 de ani, născută în România cu cetățenie franceză. Printre victime se numără și fiul său, Dan Stefan Petrescu, în vârstă de 30 de ani, indicat inițial ca pilotând avionul, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie. Petrescu este cunoscut în România ca un antreprenor imobiliar de succes, unul dintre cei mai bogați oameni din țară, proprietar de hipermarketuri și galerii comerciale.

Citeste si

Fost partener al lui Ion Țiriac, Dan Petrescu avea o avere de peste 3 miliarde de euro. El nu a intrat în atenția presei tabloide, fiind un om de afaceri atipic pentru România, care mergea cu mașini vechi și se îmbrăca modest.

Momentele prăbușirii cu peste 300 km/h

Potrivit experților, avionul a început să piardă altitudine şi să coboare cu 25 de metri pe secundă. Cu şapte secunde înainte de impact, conform vitezei înregistrate, avionul avea circa 316 de kilometri pe oră, ceea ce indică faptul că pilotul ar fi făcut tot posibilul să mărească viteza şi să efectueze o manevră care ar fi trebuit să evite impactul.

Presa italiană relatează că la ora 13:07:40, avionul avea 293 de kilometri pe oră şi o altitudine de 1.631 de metri. Două secunde mai târziu, a început să piardă în altitudine și a ajuns la 1.615 de metri şi circa 300 de kilometri pe oră. După alte două secunde și alţi 52 de metri, aeronava a trimis ultimul semnal înainte să se prăbuşească.

Experții în domeniu au mai lansat o ipoteză conform căreia motorul ar fi cedat în momentul în care pilotul a încercat să vireze pentru a se întoarce pe pistă.

Moștenitoarea averii, o parteneră de afaceri

Potrivit Cancan, Anca Surugiu va moșteni imperiul lui Dan Petrescu.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button