Vești

Ghidul lingvistic al Parlamentului European interzice cuvinte ca mamă și tată

Parlamentul European a elaborat un nou ghid lingvistic destinat politicienilor și oficialilor, care are scopul de a aduce îmbunătățiri limbajului „incluziv” prin protejarea minorităților de gen.

Citeste si

Potrivit Il Giornale, cea care a denunțat indicațiile Parlamentului European este europarlamentarul Simona Baldassarre, reprezentantă a Partidului Liga lui Salvini. Aceasta susține că Departamentul pentru Egalitate, Incluziune și Diversitate a realizat ghidul limbajului „sensibil”, care se adresează personalului Parlamentului European, pentru a „comunica corect problemele legate de dizabilități, minorități de gen, rasă, etnie sau religie”.

Cuvintele vizate sunt cele care definesc comunitatea LGBT, astfel că parlamentarilor și oficialilor nu le este permis să folosească termeni  ca „gay, lesbiană, homosexual”.  Expresia „căsătorie gay” este înlocuită cu „căsătorie egalitară” și construcția „drepturile homosexualilor” devine „comportament egalitar, echitabil”.

„Sexul biologic” este înlocuit cu „gen primit la naștere” și „schimbarea de sex” devine „tranziție de gen”. Termenii „mamă”și „tată” sunt interziși, dar se poate vorbi  generic despre „părinți”.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button