8.9 C
Târgu Mureş

Ghidul lingvistic al Parlamentului European interzice cuvinte ca mamă și tată

De citit

Mai multe

Parlamentul European a elaborat un nou ghid lingvistic destinat politicienilor și oficialilor, care are scopul de a aduce îmbunătățiri limbajului „incluziv” prin protejarea minorităților de gen.

Potrivit Il Giornale, cea care a denunțat indicațiile Parlamentului European este europarlamentarul Simona Baldassarre, reprezentantă a Partidului Liga lui Salvini. Aceasta susține că Departamentul pentru Egalitate, Incluziune și Diversitate a realizat ghidul limbajului „sensibil”, care se adresează personalului Parlamentului European, pentru a „comunica corect problemele legate de dizabilități, minorități de gen, rasă, etnie sau religie”.

Cuvintele vizate sunt cele care definesc comunitatea LGBT, astfel că parlamentarilor și oficialilor nu le este permis să folosească termeni  ca „gay, lesbiană, homosexual”.  Expresia „căsătorie gay” este înlocuită cu „căsătorie egalitară” și construcția „drepturile homosexualilor” devine „comportament egalitar, echitabil”.

„Sexul biologic” este înlocuit cu „gen primit la naștere” și „schimbarea de sex” devine „tranziție de gen”. Termenii „mamă”și „tată” sunt interziși, dar se poate vorbi  generic despre „părinți”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

Top articole