back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,99
USD
4,58
GBP
5,80
22.8 C
Târgu Mureș
Prim-planGenerația lobotomizată de mirajul internetului

Generația lobotomizată de mirajul internetului

Data:

Probabil ar vomita, ar face crize de nervi, atacuri de panică sau ar fugi noua generație dacă ar trebui să asculte acest playlist atemporal, după gustul meu. La fel cum procedează și când vine vorba de muncă, unde tinerii știu deja tot și n-au nevoie de mentori în domeniu.

Recent, am pățit să fiu lăsat baltă de două tinere de un pic peste 20 de ani când le arătam cum se face un interviu în cadrul unei anchete, în timpul unei instruiri practice, mai exact: pe teren. Pur și simplu s-au ridicat și-au declamat pe un ton superior că le este de ajuns, ca atunci când elevii chiulangii se cer la baie în timpul orei. Numai că acum chiar era o anchetă reală, nu o simulare. Investigație pe care o veți citi astăzi sau mâine.

Fără respect, superficială, autosuficientă, cu o vagă cultură generală, în cel mai bun caz, noua generație visează la două lucruri: faimă și bani mulți. Fără efort, dacă se poate. Și dacă astea două ținte nu-s ușor de atins, atunci se vor fofila prin viață, încercând să ciupească un loc de muncă de unde să chiulească mult și să frece menta, în rest. Mă gândesc cu groază la viitorul din mâinile lor. Sigur, există excepții, iar eu am avut norocul să cunosc câteva, dar nici măcar de-o primăvară săracă nu vor reuși. Și zic asta pentru că știu ce infantili și lipsiți de cultură erau mulți din generația mea, când eram de vârsta puștoaicelor. Doar că proporția nu era atât de mare ca acum.

În final, nici nu vor avea nevoie de tot ce zic eu, pentru că tinerii s-au obișnuit să aibă totul la un click distanță. Iar ultimul click va fi când inteligența artificială va prelua controlul peste o masă de oameni lobotomizați de mirajul internetului. Miraj care-i îndepărtează de cărți, de muzică simfonică sau măcar clasică, de interacțiunea face to face, de studiu în biblioteci și de orice este natural. Dovedită deja științific încă de la începutul anilor 2000 și cu noi semnale de alarmă anual, demența digitală va pune stăpânire pe neuronii sălbatici și dezorganizați, care vor aplauda frenetic atunci când o aplicație le va ordona ce să facă. E altceva, parcă-i aud pe tineri cum vor spune, nu-i vreun moș sau babă căruntă să ne arate cum se face de parcă noi nu știm tot deja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...