DezvăluiriVești

Gafa primarului: o solicitare ciudată în baza unei legi abrogate

Toți funcționarii Primăriei Târgu Mureș au primit spre completare Fișa salariatului într-o zi de vineri la orele 16.00, în situația în care programul este până la 14.30. Condiția: să o completeze până marți, 12 ianuarie. În preambulul cererii, primarul Soós Zoltán îi roagă pe funcționari să furnizeze informațiile având în vedere prevederile Legii 677/2001 privind protecția datelor cu caracter personal. Lege abrogată prin alta: 129/2018.

Printre altele, salariaților li s-a solicitat să spună dacă au rude în instituție și să aducă autentificate ultimele acte de studii. Ori, ultima cerere a edilului a fost imposibil de executat. Ar fi trebuit ca într-o singură zi (luni, 11 ianuarie) 900 de persoane să meargă la notariat și să-și autentifice diploma de bacalaureat sau cea de la facultate. Fapt care nu s-a petrecut nici până acum, iar mai mulți angajați ne-au spus că nu e treaba primarului dacă au rude în primărie și nici nu este interzis de lege, iar partea cu notarul mai durează.

Având ca bază această solicitarea ciudată, făcută probabil tot în ideea de reorganizare, primarul a reușit să stârnească un nou conflict în instituție, la care sindicatul va lua partea angajaților. Ceasul Cetății așteaptă și reacția primăriei pe acest subiect.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button