Prim-planVești

Firmă brașoveană acuzată de monopol și achiziții directe cu statul

Într-un amplu articol de pe Alternanews, firma brașoveană Danina Star SRl este acuzată de blaturi cu instituțiile statului și de monopol pe zona în care-și desfășoară activitatea. Sursa menționată pomenește 161 de achiziții directe, cu trimiterea către un site care monitorizează aceste contracte și le înglobează în secțiunea firme căpușă (notă: O firma este considerata căpuşă atunci când cifra de afaceri declarată la Ministerul Finanțelor este foarte apropiată de valoarea contractelor de achiziții publice).

Citeste si

Istoric și afacerile care au atras atenția

Ridicată în 1992, compania Danina Star a fost numită așa de Dan Zubcov după prenumele fiicei sale, care acum este director general. Obiectele de activitate se întind pe câteva rânduri, dar în general este vorba de activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea (urbanism, arhitectură, topografii, expertize, instalații, cadastru șamd).

Sursa menționată acuză că firma ar fi instaurat un monopol în cei 30 de ani de activitate, iar instituțiile statului o preferă, fiind o relație veche în care politica nu este exclusă. Nou veniții se lovesc așadar de-un zid, iar norocul de a primi o achiziție directă e la fel de mare ca pentru jucătorii la loto să câștige marele pot.

Bizar pentru cei care nu fac afaceri este profitul extrem de oscilant de la 9000 de lei la peste un milion de lei, după cum se observă în grafic, unde media angajaților se ridică la 35 de persoane. O mică armată care uneori reușește să ducă compania în zona unui profit respectabil.

Momentan, Alternanews n-a publicat nicio declarație a celor care administrează firma și nici a celor care au furnizat informațiile privind blatul cu statul, monopolul și implicația politicului în acest business. De aceea, am întrebat-o pe Danina Zubcov, directorul general, care e adevărul din această poveste.

Reacția directorului general

Într-o scurtă discuție telefonică, doamna Danina Zubcov ne-a spus că nu-și amintește de toate contractele și nici de achizițiile directe, pentru că sunt alte persoane care se ocupă în firmă de astfel de date. Pe de altă parte, ne-a comunicat că este o problemă a avocaților de rezolvat când apar informații menite să afecteze imaginea companiei.

Foto principală: Bună ziua Brașov. În articol este vorba de fostul edil al Brașovului, George Scripcaru, care povestea despre un proiect de câteva milioane de lei unde a fost implicată tehnic și Danina Star

 

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button