Prim-planVești

Exclusiv. Brantner va prelua colectarea deșeurilor menajere

Instanța a respins definitiv toate contestațiile

După mai multe contestații respinse definitiv de instanță vineri, 15 aprilie, Compania de Salubritate Brantner Veres S.A. Cluj va prelua colectarea deșeurilor menajere printr-un contract în valoare aproximată de 77590035.01 de lei, pentru 60 de luni. Astfel, autoritatea contractantă (Asociția de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Mureș) va putea asigura curățenia municipiului la acest capitol, unde S.C Sylevy Salubriserv S.R.L, este principalul perdant. Bătălia la deșeuri menajere a fost tranșată, dar lupta continuă pe alt front între Brantner și Sylevy: curățenia stradală. Până atunci, Sylevy are de achitat cheltuielile de judecată de peste 24.000 de lei.

Citeste si

Ce este punctat în descrierea achiziției publice

Cităm: Principalele activități ce urmează a fi prestate de catre delegatar/prestator pe parcursul perioadei de derulare a contractului constau în: colectarea separata a deșeurilor municipale din zona 2 Tg. Mureș. Serviciile delegate de către Autoritatea Contractantă includ: activitatea de colectare şi transport a deșeurilor municipale de pe raza județului Mureș – zona 2 Tg.Mureș. Cantitățile anuale estimate sunt de 59.479,8 tone . Redevența este de 844.249 lei anual, iar valoarea aferenta procentului de cheltuieli cu diverse si neprevazute este 0 (zero) lei.

Scandalul pe scurt

În 2020, Sylevy a primit contractul încredințare directă după ce a expirat contractul cu Salubriserv SA, cu care nu se mai putea încheia un nou contract deoarece societatea a ajuns în insolvență (de atunci a intrat și în faliment). Noua administrație a descoperit facturi prea mari (umflate) și a vrut să renunțe. Lucru care s-a făcut cu greu, dar de acum e bătut în cuie câștigătorul: Brantner Veres ( o companie de salubritate din Austria, care are contracte în Zalău, Piatra Neamț și Cluj).

Decizia instanței

”Admite excepţia lipsei de interes invocată de autoritatea contractantă cu privire la plângerea formulată de COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA împotriva dispoziţiei CNSC de respingere a excepţiei lipsei de interes a contestatoarei POLARIS M HOLDING SRL şi în consecinţă menţine ca atare această dispoziţie din cadrul Deciziei nr. 574/C9/390,395 din 16.03.2022.

Respinge ca nefondată excepţia lipsei de interes invocată de autoritatea contractantă cu privire la plângerea formulată de COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA având ca obiect soluţia CNSC de respingere a excepţiei lipsei de interes în ceea ce priveşte contestaţia formulată de contestatoarea SYLEVY SALUBRISERV SRL.

Respinge capătul principal al plângerii formulate de COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA, având ca obiect modificarea Deciziei nr. 574/C9/390,395 din 16.03.2022 a CNSC în ceea ce priveşte lipsa de interes a contestatoarelor POLARIS M HOLDING SRL şi SYLEVY SALUBRISERV SRL. Respinge ca nefondată plângerea formulată de contestatoarea SYLEVY SALUBRISERV SRL împotriva Deciziei nr. 574/C9/390,395 din 16.03.2022 a CNSC.

Admite integral cererea de intervenţie accesorie formulată de COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA şi înregistrată la CNSC sub nr. 11171/02.03.2022. Admite cererea formulată subsidiar de COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA, având ca obiect modificarea Deciziei nr. 574/C9/390,395 din 16.03.2022 a CNSC în ceea ce priveşte admiterea în parte a contestaţiei formulate de SYLEVY SALUBRISERV SRL şi în consecinţă respinge în totalitate contestaţia formulată de SYLEVY SALUBRISERV SRL cu privire la raportul procedurii în ceea ce priveşte declararea drept câştigătoare a ofertei depuse de COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA.

Obligă contestatoarea SYLEVY SALUBRISERV SRL la plata în favoarea intervenientei COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA a sumei de 10.009,80 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în faza administrativ-jurisdicţională.

Obligă contestatoarea SYLEVY SALUBRISERV SRL la plata în favoarea intimatei COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA a sumei de 8.824,50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în dosarul 92/43/2022. Obligă intimata SYLEVY SALUBRISERV SRL la plata în favoarea contestatoarei COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA a sumei de 5.298,24 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în cadrul dosarului 91/43/2022.

Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, azi, 15.04.2022”.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button