back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planExclusiv. Brantner va prelua colectarea deșeurilor menajere

Exclusiv. Brantner va prelua colectarea deșeurilor menajere

Data:

După mai multe contestații respinse definitiv de instanță vineri, 15 aprilie, Compania de Salubritate Brantner Veres S.A. Cluj va prelua colectarea deșeurilor menajere printr-un contract în valoare aproximată de 77.590.035,01 de lei, pentru 60 de luni. Astfel, autoritatea contractantă (Asociția de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Mureș) va putea asigura curățenia municipiului la acest capitol, unde S.C Sylevy Salubriserv S.R.L, este principalul perdant. Bătălia la deșeuri menajere a fost tranșată, dar lupta continuă pe alt front între Brantner și Sylevy: curățenia stradală. Până atunci, Sylevy are de achitat cheltuielile de judecată de peste 24.000 de lei.

Ce este punctat în descrierea achiziției publice

Cităm: Principalele activități ce urmează a fi prestate de catre delegatar/prestator pe parcursul perioadei de derulare a contractului constau în: colectarea separata a deșeurilor municipale din zona 2 Tg. Mureș. Serviciile delegate de către Autoritatea Contractantă includ: activitatea de colectare şi transport a deșeurilor municipale de pe raza județului Mureș – zona 2 Tg.Mureș. Cantitățile anuale estimate sunt de 59.479,8 tone . Redevența este de 844.249 lei anual, iar valoarea aferenta procentului de cheltuieli cu diverse si neprevazute este 0 (zero) lei.

Scandalul pe scurt

În 2020, Sylevy a primit contractul încredințare directă după ce a expirat contractul cu Salubriserv SA, cu care nu se mai putea încheia un nou contract deoarece societatea a ajuns în insolvență (de atunci a intrat și în faliment). Noua administrație a descoperit facturi prea mari (umflate) și a vrut să renunțe. Lucru care s-a făcut cu greu, dar de acum e bătut în cuie câștigătorul: Brantner Veres ( o companie de salubritate din Austria, care are contracte în Zalău, Piatra Neamț și Cluj).

Decizia instanței

”Admite excepţia lipsei de interes invocată de autoritatea contractantă cu privire la plângerea formulată de COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA împotriva dispoziţiei CNSC de respingere a excepţiei lipsei de interes a contestatoarei POLARIS M HOLDING SRL şi în consecinţă menţine ca atare această dispoziţie din cadrul Deciziei nr. 574/C9/390,395 din 16.03.2022.

Respinge ca nefondată excepţia lipsei de interes invocată de autoritatea contractantă cu privire la plângerea formulată de COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA având ca obiect soluţia CNSC de respingere a excepţiei lipsei de interes în ceea ce priveşte contestaţia formulată de contestatoarea SYLEVY SALUBRISERV SRL.

Respinge capătul principal al plângerii formulate de COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA, având ca obiect modificarea Deciziei nr. 574/C9/390,395 din 16.03.2022 a CNSC în ceea ce priveşte lipsa de interes a contestatoarelor POLARIS M HOLDING SRL şi SYLEVY SALUBRISERV SRL. Respinge ca nefondată plângerea formulată de contestatoarea SYLEVY SALUBRISERV SRL împotriva Deciziei nr. 574/C9/390,395 din 16.03.2022 a CNSC.

Admite integral cererea de intervenţie accesorie formulată de COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA şi înregistrată la CNSC sub nr. 11171/02.03.2022. Admite cererea formulată subsidiar de COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA, având ca obiect modificarea Deciziei nr. 574/C9/390,395 din 16.03.2022 a CNSC în ceea ce priveşte admiterea în parte a contestaţiei formulate de SYLEVY SALUBRISERV SRL şi în consecinţă respinge în totalitate contestaţia formulată de SYLEVY SALUBRISERV SRL cu privire la raportul procedurii în ceea ce priveşte declararea drept câştigătoare a ofertei depuse de COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA.

Obligă contestatoarea SYLEVY SALUBRISERV SRL la plata în favoarea intervenientei COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA a sumei de 10.009,80 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în faza administrativ-jurisdicţională.

Obligă contestatoarea SYLEVY SALUBRISERV SRL la plata în favoarea intimatei COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA a sumei de 8.824,50 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în dosarul 92/43/2022. Obligă intimata SYLEVY SALUBRISERV SRL la plata în favoarea contestatoarei COMPANIA DE SALUBRITATE BRANTNER VERES SA a sumei de 5.298,24 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în cadrul dosarului 91/43/2022.

Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, azi, 15.04.2022”.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...