Vești

EMA recunoaște legătura dintre vaccinul AstraZeneca și tromboze

„Putem de acum să o spunem: este clar că există o legătură cu vaccinul. Totuşi, nu ştim deocamdată ce cauzează această reacţie. ncercăm să obţinem un tablou complet despre ceea ce se întâmplă, să definim într-o manieră precisă acest sindrom provocat de vaccin (…). În rândul persoanelor vaccinate (cu serul AstraZeneca, n.r.), există un număr de cazuri de tromboze cerebrale la persoanele tinere, care este superior faţă de ceea ce ne aşteptam. Trebuie să spunem acest lucru”, a declarat Marco Cavaleri, coordonatorul strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA.

Paul Hunter, specialist în microbiologie medicală la Universitatea East Anglia, a declarat pentru AFP că „elementele de probă înclină mai degrabă în sensul că vaccinul AstraZeneca-Oxford este într-adevăr cauza”.

Din motive de precauţie, mai multe ţări, precum Franţa, Germania şi Canada, au decis să nu mai administreze acest vaccin sub o anumită vârstă. Norvegia şi Danemarca au suspendat complet utilizarea vaccinului AstraZeneca, pentru moment.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button