Vești

După ce decidenții au lăsat spitalul fără director, șeful CA a anunțat concursul

De două zile, Spitalul Județean de Urgență Târgu Mureș a rămas fără manager, pentru că mandatul dr. Claudiu Puiac a expirat pe 27 martie, iar de ieri se află în concediu de odihnă. Pentru că suntem în stare de urgență, dar nimeni la conducerea unității, prof.univ.dr. Benedek Imre, președintele Consiliului de Administrație al Spitalului de Urgență, a convocat o ședință extraordinară.

Citeste si

După întrunirea membrilor, a fost luată hotărârea organizării concursului pentru ocuparea funcției indispensabile. În data de 10 mai 2021 va avea loc concursul, iar comisia va fi formată din personalități ale lumii medicale, incluzând conducători ai unor instituții din cadrul Ministerului Apărării Naționale și Administrației Prezidențiale. Singurul care s-a opus organizării concursului a fost reprezentantul Consiliului Județean Mureș, dr. Szasz Jozsef Attila.

“Totodată, s-a solicitat directorului Direcției de Sănătate Publică Mureș, domnul Iuliu Moldovan să informeze de urgență conducerea Ministerului Sănătății și a Instituției Prefectului – județul Mureș în legătură cu faptul că astăzi, 29 martie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş se află într-un vid complet de autoritate și că, în stare de alertă și în plină criză sanitară nu există o persoană desemnată să asigure funcționalitatea operativă a instituției medicale”, se mai precizează în comunicatul semnat de Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş, prof.univ.dr. Benedek Imre.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button