Păreri

Bătălia iresponsabilă pe ciolanul spitalului de urgență

Cu ajutorul incompetenței ministrului Sănătății, imberbul Vlad Voiculescu, Spitalul de Urgență Mureș a rămas fără manager. Se știa exact când se termină mandatul doctorului Claudiu Puiac, dar nu s-a făcut nici cel mai mic efort pentru a găsi repede un interimar, dacă de concurs nu s-a ocupat nimeni până ieri. Pus în fața faptului împlinit, Consiliul de Administrație a trebuit să se întâlnească într-o ședință extraordinară și să stabilească repede detaliile. Din păcate, îndemânarea decidenților de la minister și de pe plan local a lăsat fără conducător o unitate vitală în plină pandemie și-n stare de urgență.

Citeste si

Povestea aparent banală într-o țară condusă haotic n-ar fi trebuit să ne mire, dar trebuie văzut ce se întâmplă în spatele acestei isprăvi. Jocurile de culise au început cu zarurile politice amestecate. USR, PNL și UMDR au început să se agite pe plan local și să mizeze pe relații și negocieri în găsirea unui manager. Nu unul competent, ci omul partidului. Cafelele politice s-au prelungit, iar câștigătorii partidei de barbut par a fi un medic de familie și un biochimist. Încă se discută. Soarta unei instituții este jucată astfel, în loc să fie împinși în față doctorii care știu cu ce se mănâncă meseria, care au făcut gărzi și au experiență managerială.

Astfel, povestea chelneriței de la Apele Române se poate repeta. Problema e că de manager va depinde gestionarea situației extraordinare în care ne aflăm și viața oamenilor. Logic și de bun simț, ar trebui să aibă loc concursul și cel mai bun să câștige, fără niciun fel de influență politică. Acum avem nevoie de salvatori profesioniști, nu de chelneri care să învețe că enter nu e pe ecran ca la casa de marcat.

 

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button