back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
Prim-planSUA a finanțat experimente periculoase în Wuhan

SUA a finanțat experimente periculoase în Wuhan

Data:

Cu toate că știa din 2018, dr. Anthony Fauci a negat în fața Congresului SUA că instituții de stat ar fi finanțat experimente periculoase în Institutul de Virusologie din Wuhan. După ce au apărut documente care-l contraziceau, Faucci a afirmat că nu știa despre ele, dar compania care a primit banii a precizat că raportul a fost trimis din 2018. Dezvăluirile vin după ce camera inferioara a reprezentanților a primit o scrisoare de la Institutele Naționale de Sănătate din SUA (NIH), principala agenție responsabilă de cercetări biomedicale a guvernului american.

Două aspecte subliniază NIH. Primul este că EcoHealth Alliance, un ONG din New York care lucrează cu laboratoare din întreaga lume pentru a face cercetări menite să prevină epidemii de boli infecțioase, a finanțat într-adevăr cercetări care au dus la îmbunătățirea unui coronavirus ce infectează liliecii pentru a avea un potențial mai mare de a infecta oamenii. NIH a descris acest lucru drept un „rezultat neașteptat” al cercetării pe care a finanțat-o și care a fost realizată în parteneriat cu lnstitutul de Virusologie din Wuhan.

Al doilea lucru dezvăluit de scrisoarea NIH este că EcoHealth Alliance a încălcat termenii contractului de finanțare prin care organizația era obligată să raporteze orice cercetare care duce la o creștere virală de 10 ori mai mare a unui patogen.

NIH a făcut aceste dezvăluiri pe baza unui raport pe care afirmă că l-a primit de la EcoHealth Alliance în luna august, la aproximativ doi ani după ce acesta ar fi trebuit depus. Vanity Fair a obținut mai multe declarații privind ascunderea adevărului și suspiciunea că în spatele cercetărilor putea avea loc un accident ce a condus la pandemie, fapt negat vehement de directorul NIH.

Foto: CNP / AD Media / Profimedia Images

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...