Prim-planVești

Deputatul Tanasă a oprit distribuirea produselor cu Ținutul Secuiesc

Parlamentarul AUR de Mureș a sesizat ANPC legat de inscripționarea nelegală a ambalajelor produse sub marca „Csiki Csipsz” și „Csiki Sor”, care, în loc de România, au trecut pe toate ambalajele la țara de proveniență Ținutul Secuiesc. În urma plângerii depuse de Dan Tanasă la Protecția Consumatorilor, autoritățile române au impus oprirea producției și a distribuției de produse.

Citeste si

Într-un amplu comunicat de presă, politicianul a spus că: ”Este inacceptabil ca un producător cu sediul în România, chiar și în județul Harghita să sfideze în asemenea mod legile naționale și europene cu privire la marcarea legală a produselor. Pe lângă insulta la adresa României, prin care este menționată apartenența județului Harghita la așa-zisul ținut secuiesc, toate produsele au parte de descrieri și etichete exclusiv în limba maghiară.

Ei bine, pentru simplul fapt că am cerut respectarea legii și am sesizat autoritățile competente, conducerea societății comerciale mă insultă iar sute de cetățeni de etnie maghiară îmi doresc moartea, mă amenință și proferează cele mai abjecte ofense. Aceasta este răsplata pentru impunerea legii și acesta este respectul de care se bucură autoritățile române în județele ignorate timp de 30 de ani, unde șovinismul și xenofobia au atins cote alarmante. Desigur, acest mesaj este încurajat de Tamas Sandor, președintele UDMR al Consiliului Județean Covasna care distribuie pe facebook jignirea producătorului la adresa mea și sfidător reafirmă atașamentul față de așa-zisul Ținut Secuiesc.

În ciuda apelului intentat de societatea comercială, ne așteptăm ca legea să fie respectată iar cumpărătorii români să nu fie discriminați prin etichete în limbă străină a unor alimente produse chiar pe teritoriul României. În ceea ce privește mesajele de ură acerbă adresate subsemnatului, mă voi adresa forurilor competente pentru a sesiza discriminarea și actele de șovinism promovate în spațiul public on-line. România este stat suveran, iar legile trebuiesc respectate, indiferent de oraș, județ sau regiune!”, a mai punctat Dan Tanasă.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

omentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button