back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
Prim-planDeputatul Tanasă a depus plângere împotriva șefului UDMR

Deputatul Tanasă a depus plângere împotriva șefului UDMR

Data:

Astăzi, deputatul AUR Dan Tanasă a depus plângere la CNCD legat de liderul UDMR și un deputat al formațiunii maghiare.
”Am sesizat astăzi Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la declarațiile viceprim-ministrului Kelemen Hunor, și ale lui Zoltan Zakarias, deputat UDMR, în susținerea publică și ostentativă a declarațiilor rasiste făcute de Viktor Orban la Universitatea de Vară de la Tușnad.
Condamn cu vehemență lipsa de reacție a Reprezentantui Special al Guvernului pentru Combaterea Xenofobiei și Antisemitismului față de declarațiile promovate în spațiul public de Kelemen Hunor, viceprim-ministru în Guvernul României, și Zoltan Zakarias, deputat în Parlamentul României, care susțin în mod deschis discursul rasist promovat la Universitatea de Vară de la Tușnad. Tăcerea acestuia în cazul celor doi demnitari români echivalează cu o complicitate și probează odată în plus ipocrizia acestui personaj toxic susținut de Partidul Național Liberal.
Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal tratează cu superficialitate respectarea valorilor europene și a drepturilor omului, refuzând să se delimiteze de personaje care prin declarațiile publice pe care le fac încurajează manifestări xenofobe, de intoleranță și extremism de genul celor care au șocat opinia publică în cazul Ditrău.
În orice societate democratică, promotorii rasismului, ai intoleranței, xenofobiei și separatismului trebuie marginalizați pentru a proteja securitatea socială în acord cu valorile europene și drepturile omului”, a mai scris parlamentul de Mureș pe pagina sa.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. Ura impotriva maghiarilor escaladeaza in Romania.Maghiarii pot fi batjocoriti la diferite evenimente sportive si chiar si in cimitire.(Cimitirul UZ)Maghiarilor poate fi interzis infiintarea scolilor confesionale.Li se poate lua drepturi existente deja(linia maghiara de la UMF Tg.Mures)Sunt invinuiti de faptul ca tara mama le ajuta cu constructii de gradinite si sali sportive.Statuile,bisericile,cimitirele lor sunt vandalizate permanent.Inscriptiile maghiare sunt sterse sau mazgalite de fiecare data.Stemele localitatilor aprobate de guvern sunt atacate in instante judecatoresti pe diferite motive prostesti. Ura impotriva comunitatilor maghiare propagate in mass media ramane netaxata. Ministrii lor sunt batjocoriti permanent.Liderii comunitatilor maghiare sunt invinuite pe nedrept si pusi sa plateasca amenzi enorme pentru lucruri banale.Faptul ca Kelemen Hunor este tras la raspundere pentru ca nu critica discutia unui inalt demnitar din alt stat membra UE nu este nimic altceva decat sovinism si incitare impotriva comunitatii maghiare al carei lider este.De altfel discutiile purtate la Universitatea din Tusnad erau discutii deschise cu opinii diferite la care puteau participa si sa se confrunte civilizat si politicieni romani.Ar fi timpul ca antisemitismul(cimitire si cladiri evreiesti batjocorite peste tot in tara ), rasismul (atacurile impotriva romilor ca in Hadareni si nu numai ,sovinismul impotriva comunitatilor maghiare(relatate de mai sus)sa fie asumate de statul de drept si cei care le comit sau incita sa fie trasi la raspundere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...