back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
Prim-planDe unde vine amoniacul care sufocă orașul

De unde vine amoniacul care sufocă orașul

Data:

De circa o oră, orașul Târgu Mureș a început să miroase puternic a amoniac, de ești obligat să închizi geamurile. De unde a izbucnit această duhoare? Revenim cu detalii, pentru că toate drumurile duc către Azomureș în acest moment.

Notă: Amoniacul este un produs chimic, sub forma de gaz, destul de toxic. In general, organismul uman suporta cantități destul de mari de amoniac (NH3), cam pana la 100 mg/m3. In concentrații mai mari ataca vederea și plămânii. Poate pătrunde chiar și prin pielea intacta.

Update1: Instalația de amoniac 4 de la Azomureș este vinovată de duhoarea din oraș, pentru ca vaporii nu s-au putut dispersa din cauza ceții. Purtătorul de cuvânt al companiei, Ovidiu Maier, ne-a declarat că nu ar fi niciun pericol legat de sănătate, iar în curând va fi disponibil un comunicat de presă privind acest eveniment. Între timp, am încercat să luăm legătura cu cei de la Garda de mediu, dar e weekend de la prânz. Nu putem ști exact ce concentrație de amoniac se află în aer. Dacă e sau nu periculos pentru sănătatea locuitorilor.

Update2: Comunicatul de presă Azomureș: ”În urma semnalelor primite de la cetățeni din Târgu Mureș cu privire la calitatea aerului în anumite zone din oraș, facem precizarea că activitatea Azomureș se derulează normal. În ultimele 24 de ore, înaintea apariției fenomenului de ceață persistentă au fost pornite mai multe instalații de pe platformă în condiții normale. Este posibil ca din cauza ceții foarte dense, emisiile normale de amoniac să nu se poată dispersa și un miros de amoniac să fie resimțit în anumite zone. Măsurătorile noastre nu arată depășiri ale concentrațiilor la sursa de emisie, astfel că nu există niciun pericol pentru populație. Este cunoscut faptul că inclusiv la concentrații foarte mici amonicul are un miros destul de puternic. Colegii noștri din zona de producție monitorizează permanent situația. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri create”.

Update 3 (22.00): Calitatea aerului a devenit periculoasă.

https://ceasulcetatii.ro/wp-content/uploads/2021/11/amoniac3.jpeg

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...