Prim-planVocea orașului

De ce dispar locurile de joacă

Comunitatea din orașul Târgu Mureș este vigilentă și deseori reclamă ceea ce este în neregulă. Ceasul Cetății îi va promova întrebările printr-o nouă rubrică: Vocea orașului. Și va încerca să-i răspundă, mai ales dacă și autoritățile vor fi deschise dialogului.

Locurile de joacă și dezmembrarea lor

Pe renumitul grup Ești din Târgu Mureș dacă…, o doamnă a reclamat că Parcul copiilor de la Super este asaltat de muncitori care demontează obiectele din el. Întrebați, aceștia au răspuns că fostul primar n-a plătit jucăriile și de aceea le ridică. Pe 21 noiembrie, Ceasul Cetății îl cita pe primarul Zoltán Soós când spunea că s-a trezit cu o factură de aproape trei milioane de lei pentru locurile de joacă. Umflată sau nu, suma nu era principala problemă, ci faptul că au fost realizate fără autorizație, iar asta îi poate pune în pericol pe cei mici. Ei bine, de atunci și până acum au trecut trei luni. Și acum a decis luarea bunurilor. De ce?

A răspuns cineva pe pagina primăriei, după cum vedeți și-n imagini. Vor fi înlocuite cu unele bune, conform contractului. Cităm: În parcurile de joacă din cartierele Dâmbul Pietros, Unirii (str. Agricultorilor) și Tudor (str. Rămurele și la Super) s-au demontat câteva elemente de joacă din parcurile pentru copii deoarece nu erau conforme cu standardele și puneau în pericol siguranța copiilor. Nu s-a răspuns la întrebarea când. Insistența utilizatorilor n-a avut un rezultat. Atunci, Ceasul Cetății a întrebat pentru ei direct la primărie. Răspunsul: foarte curând. Desigur, nu știm ce înseamnă, dar sperăm că nu durează până se ofilesc ghioceii.

Grafică: AshiMonster – Hobbyist, General Artist | DeviantArt

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button