Vești

De ce demisionează soldații români? De patru ori mai mult ca în 2020

În 2020, 500 de soldați au demisionat, iar în primele nouă luni ale acestui an numărul este de patru ori mai mult și dublu față de 2020. Nu războiul din Ucraina este cauza, ci salariile foarte mici. În Târgu Mureș am întâlnit un taximetrist care mi-a spus că este al doilea job, pentru că din armată încasa 3200 de lei.

Citeste si

″Atractivitatea profesiei militare manifestă o scădere care a dobândit accente critice în perioada recentă, în contextul de securitate extrem de instabil generat de războiul din Ucraina. Spre exemplificare, numărul tinerilor care s-au înscris la concursurile de admitere la școlile militare de maiștri militari şi subofiţeri s-a redus aproape la jumătate în anul 2022 faţă de 2021, respectiv de la aproximativ 5.700 la 2.500 (de fapt la mai puţin de jumătate, la aceste cifre – n.r.), în condițiile în care numărul locurilor scoase la concurs a fost sensibil egal″, se arată într-un document oficial, citat de Profit.ro.

În plus, conform sursei citate, între 25% şi 35% dintre candidați nu îndeplinesc cerințele minime ale mediului militar. În document, situația este explicată prin oferta mult mai atractivă a mediului privat, unde lefurile sunt mult mai mici ca la stat, dar nu și în cazul militarilor.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button