Vești

De ce critică parlamentarii AUR și PNL noile cărți de identitate

Un test făcut la Cluj cu noile cărți de identitate a stârnit reacții dure din partea parlametarilor AUR și PNL. Noua carte electronică de identitate, care va înlocui treptat actualul buletin, până în 2 august 2031, înlocuiește termenul „sex” cu cel de „gen”, o măsură considerată de unii deputați PNL și AUR drept „o gravă eroare” sau „încă un pas în reeducarea populației”.

Citeste si

Ministerul de Interne a transmis ca va aduce clarificări pe această temă joi, într-o conferință de presă. Noul buletin electronic, lansat în teste la Cluj-Napoca, transpune un Regulament UE, care vizează armonizarea cărților electronice de identitate în Uniunea Europeană. Vezi în articol ce spune Regulamentul UE pe acest subiect și polemica ‘gen versus sex’ pe noile cărți de identitate în alte țări UE. Puteți lectura întreaga poveste într-o analiză Hotnews.

Aici puteți urmări conferința de presă de astăzi, unde Ministerul de Interne a făcut precizări. Șeful Direcției pentru Evidența Populației din Ministerul de Interne (MAI), Cătălin Giulescu, a susținut o conferință de presă pe tema noii cărți electronice de identitate și a controverselor legate de absența steagului României și a înlocuirii termenului de Sex cu cel de Gen.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button