DezvăluiriPrim-plan

Cum sunt puși polițiștii locali să semneze documente ca primarul

Polițiștii locali din Târgu Mureș s-au trezit pe masă cu documente de semnat, iar unii au dat ”cu bățul ca primarul” (n.r. este o expresie, pentru cei care cred altceva), fără să fie interesați că o hârtie e în alb și alta nu are niciun antent, plus îi lipsește un punct.

Reorganizare cu repetiție

În aprilie a început lungul drum al Poliției Locale Târgu Mureș pentru a deveni entitate cu personalitate juridică. Legea prevede ca angajații să fie informați când au loc modificări, iar acest lucru s-a petrecut într-un mod ciudat: li s-a pus o hârtie în alb pe care să o semneze. Așadar, ei au semnat că sunt de acord cu reorganizarea în baza unei hotărâri a Consiliului Local care nu exista și încă n-a fost votată până astăzi. Mai mult, unii dintre ei au acceptat orice post în noua structură, post care iar nu este menționat în document.

De frică să nu-și piardă locul de muncă, mai mulți polițiști locali au semnat acordul în alb, dar asta nu le păstrează automat actualul statut. Ar putea fi mutați oriunde de pe poziția actuală, pentru că și-au dat acordul. Iar asta înseamnă pierderi de beneficii.

Recuperarea orelor de noapte inexistente care au fost plătite doi ani

În perioada 2019-2020, un funcționar public a calculat greșit și le-a plătit polițiștilor locali ore de noapte care nu au fost efectuate. Așadar, angajații au primit bani în plus. Cineva a constatat eroarea, iar oamenii au fost de acord să returneze suma încasată. Doar că nu este vorba doar de banii primiți din greșeală, ci și de dobândă. Aici aproape nimeni nu este de acord, pentru că sumele pot ajunge și la 2000 de lei.

Din nou, cineva din Primăria Târgu Mureș a luat o decizie și le-a trimis-o polițiștilor locali să o semneze (n.r. nu în iulie, ci la mijlocul lui septembrie). O decizie fără antet și din care lipsește primul punct. Momentan nu se știe cine a greșit și de ce polițiștii locali primesc astfel de documente incomplete. Vom reveni când vom obține punctul de vedere al municipalității.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button