Vești

Cum se închid granițele României cu un cod QR

Începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, a anunțat Guvernul.
Certificatele digitale sunt documente care conțin un cod QR și care pot fi eliberate accesând site-ul vaccinare. Guvernul Cîțu insistă că nu este vorba de vaccinare obligatorie, dar obținerea certificatului digital conduce către acest cuvânt cheie. Desigur că se poate circula și fără vaccin, dar persoanele nevaccinate care vin din zonele galbene sau roșii trebuie să stea în carantină.
Din 1 iulie și până în acest moment au fost eliberate peste 1,6 milioane de certificate digitale europene COVID-19. Certificatul digital verde (pașaportul COVID) se eliberează în trei cazuri: atestă vaccinarea împotriva COVID-19 (schema completă, cu ambele doze), testarea sau vindecarea recentă de COVID-19.

Certificatul poate fi prezentat la vamă atât pe hârtie, cât și pe telefon, iar validarea se face cu ajutorul codului QR, care este scanat la frontieră, indiferent dacă certificatul este prezentat pe telefon sau pe hârtie.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button