Vești

Cum recuperează statul banii de la plagiatori

Am avut în ultimii 10 ani mai mulți plagiatori dovediți, care au încasat sume serioase de pe urma unor diplome obținute prin furt intelectual. Pot fi recuperați acei bani? Jurnalista Brândușa Armanca a explicat ce se întâmplă.
”Un prieten mă întreabă dacă nu pot fi recuperați banii primiți injust de plagiatori care au crescut în grade didactice pe baza furtului. E de domeniul SF. 1.Ar trebui să se constate oficial plagiatul (decizie pe care o poate contesta în instanță care o freacă câțiva ani) 2.Să piardă procesul și să i se retragă un titlu (de ex. de prof). 3.Curtea de Conturi să constate un prejudiciu 4.Curtea de Conturi să facă o acțiune în regres ptr. recuperarea prejudiciului. Credeți-mă, nu s-a întâmplat niciodată. Știți de ce? Fiindcă atât Curtea de Conturi cât și alte instituții de pe fir sunt politizate. Nu le pasă de banii statului, adică ai cetățenilor.
P.S. Grețoase discuțiile din PNL cu și despre ex-min. Cîmpeanu: temenele, păreri de rău,

Citeste si
felicitări

Presa e de vină că le strică imaginea. Faptele nu contează. Așa că dl. Cîmpeanu se va întoarce rector la Universitatea Agricolă, parlamentar, șeful Consiliului Național al Rectorilor care îl aplaudă și, culmea, președinte al Francofoniei Universitare Mondiale, ales pe bază de șmecherii procedurale în combinație cu penalul Costoiu”, a scris jurnalista.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button