back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
spot_img
AncheteDezvăluiriConducerea spitalului nu mai recomandă internarea în Unitatea Covid de la UMFST

Conducerea spitalului nu mai recomandă internarea în Unitatea Covid de la UMFST

Data:

EXCLUSIV. De ieri, directorul Spitalului Județean de Urgență Târgu Mureș, dr. Claudiu Puiac, a trimis o circulară către șefii mai multor instituții care-i informează că nu recomandă internarea pacienților la Unitatea Covid din cadrul UMFST. Motivul nu e seria de anchete ale Ceasului Cetății, ci o problemă cu aerul condiționat. Mai exact, „am avut câteva zile cu probleme privind temperatura. Suntem în sezonul rece, iar acolo temperatura a fost între 17-18 grade. Sigur, noi avem pături electrice și încălzitoare externe, dar nu așa trebuie să menținem confortul pacienților internați la terapie intensivă. De aceea, am vorbit cu directorul medical și-am stabilit să renunțăm la această recomandare până se rezolvă problema”, ne-a declarat managerul Puiac.

Potrivit surselor noastre, temperatura a ajuns și la 16 grade, dar n-a fost doar acum problema, ci și săptămâna trecută. Riscul e ca pacienții să intre în hipotermie. Chiar și în circulara trimisă către mai multe insituții, managerul spitalului solicită mutarea pacienților, pentru a nu le pune viața în pericol.

Pentru că sala de sport transformată în Unitate Covid se află în curtea UMFST, l-am întrebat pe rector cine trebuie să rezolve problema. Leonard Azamfirei ne-a răspuns că „nu știu să fie o defecțiune, ci doar că se caută o soluție tehnică pt a asigura o temperatura mai ridicată, în condițiile temperaturilor foarte scăzute de afară. Vă repet ce v-am mai spus: UMFST a dat sala în administratia SCJU. Ambele instituții caută o soluție la o problemă. Cred că trebuie să căutăm soluția unei probleme și nu vina cuiva, pentru că nu este a nimănui. Dacă vom putea ajuta cu ceva, o vom face!„.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...