9.3 C
Târgu Mureş

Conducerea spitalului nu mai recomandă internarea în Unitatea Covid de la UMFST

De citit

Mai multe

EXCLUSIV. De ieri, directorul Spitalului Județean de Urgență Târgu Mureș, dr. Claudiu Puiac, a trimis o circulară către șefii mai multor instituții care-i informează că nu recomandă internarea pacienților la Unitatea Covid din cadrul UMFST. Motivul nu e seria de anchete ale Ceasului Cetății, ci o problemă cu aerul condiționat. Mai exact, “am avut câteva zile cu probleme privind temperatura. Suntem în sezonul rece, iar acolo temperatura a fost între 17-18 grade. Sigur, noi avem pături electrice și încălzitoare externe, dar nu așa trebuie să menținem confortul pacienților internați la terapie intensivă. De aceea, am vorbit cu directorul medical și-am stabilit să renunțăm la această recomandare până se rezolvă problema”, ne-a declarat managerul Puiac.

Potrivit surselor noastre, temperatura a ajuns și la 16 grade, dar n-a fost doar acum problema, ci și săptămâna trecută. Riscul e ca pacienții să intre în hipotermie. Chiar și în circulara trimisă către mai multe insituții, managerul spitalului solicită mutarea pacienților, pentru a nu le pune viața în pericol.

Pentru că sala de sport transformată în Unitate Covid se află în curtea UMFST, l-am întrebat pe rector cine trebuie să rezolve problema. Leonard Azamfirei ne-a răspuns că “nu știu să fie o defecțiune, ci doar că se caută o soluție tehnică pt a asigura o temperatura mai ridicată, în condițiile temperaturilor foarte scăzute de afară. Vă repet ce v-am mai spus: UMFST a dat sala în administratia SCJU. Ambele instituții caută o soluție la o problemă. Cred că trebuie să căutăm soluția unei probleme și nu vina cuiva, pentru că nu este a nimănui. Dacă vom putea ajuta cu ceva, o vom face!“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Aboneaza-te la newsletter. Introduceti adresa de email in campul de mai jos:

Un serviciu oferit de FeedBurner

Leave a Reply

Ultimele articole

Top articole