DezvăluiriPrim-plan

Conducerea spitalului nu mai recomandă internarea în Unitatea Covid de la UMFST

EXCLUSIV. De ieri, directorul Spitalului Județean de Urgență Târgu Mureș, dr. Claudiu Puiac, a trimis o circulară către șefii mai multor instituții care-i informează că nu recomandă internarea pacienților la Unitatea Covid din cadrul UMFST. Motivul nu e seria de anchete ale Ceasului Cetății, ci o problemă cu aerul condiționat. Mai exact, „am avut câteva zile cu probleme privind temperatura. Suntem în sezonul rece, iar acolo temperatura a fost între 17-18 grade. Sigur, noi avem pături electrice și încălzitoare externe, dar nu așa trebuie să menținem confortul pacienților internați la terapie intensivă. De aceea, am vorbit cu directorul medical și-am stabilit să renunțăm la această recomandare până se rezolvă problema”, ne-a declarat managerul Puiac.

Potrivit surselor noastre, temperatura a ajuns și la 16 grade, dar n-a fost doar acum problema, ci și săptămâna trecută. Riscul e ca pacienții să intre în hipotermie. Chiar și în circulara trimisă către mai multe insituții, managerul spitalului solicită mutarea pacienților, pentru a nu le pune viața în pericol.

Pentru că sala de sport transformată în Unitate Covid se află în curtea UMFST, l-am întrebat pe rector cine trebuie să rezolve problema. Leonard Azamfirei ne-a răspuns că „nu știu să fie o defecțiune, ci doar că se caută o soluție tehnică pt a asigura o temperatura mai ridicată, în condițiile temperaturilor foarte scăzute de afară. Vă repet ce v-am mai spus: UMFST a dat sala în administratia SCJU. Ambele instituții caută o soluție la o problemă. Cred că trebuie să căutăm soluția unei probleme și nu vina cuiva, pentru că nu este a nimănui. Dacă vom putea ajuta cu ceva, o vom face!„.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button