Vești

Cluj. O boală fără tratament face ravagii printre copii

În ultima lună, la Cluj a avut loc explozia unei boli pentru care nu există tratament și care apare la copii. Boala Mână-Gură-Picior poate fi luată de pe suprafețele contaminate sau din aer, iar ea este transmisă și adulților. DSP Cluj a anunțat aproape 200 de cazuri în ultimele 30 de zile.

Citeste si

Cum se manifestă

La o zi sau două de la debutul febrei, boala se dezvoltă în cavitatea bucală, pe palme și tălpi și se manifestă prin vezicule dureroase. Acestea apar, de obicei, sub forma unor pete mici roșii, frecvent în jurul și în gură, pe gingie, limbă și interiorul obrajilor, care apoi se transformă în vezicule foarte dureroase. Veziculele ulcerează și lasă adevărate răni care împiedică alimentația, inclusiv ingestia lichidelor.

Boala are și complicații care pot duce la meningita, encefalita sau paralizia (similară cu cea din poliomielită) și căderea unghiilor de la degetele de la mâini și de la picioare. Potrivit medicilor, pierderea este temporară și unghiile cresc la loc fără vreun tratament medicamentos. Fără explicații științifice, boala dispare în circa două săptămâni.

Foto: Farmacia Dona

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button