DezvăluiriPrim-plan

Cine sunt sursele din ancheta Recorder

Doi angajați cu funcții de conducere au fost surprinși...

Ancheta Recorder a zguduit instituția Primăriei Târgu Mureș, iar consilierii personali ai primarului au fost puși pe liber. Vinovați fără drept de apel. Au apărut însă întrebări justificate: Cine a montat dispozitivele de înregistrare în sala de conferințe? Cine mai știa din primărie de investigația jurnalistică? Cu cine s-a întâlnit Alex Nedea?

Citeste si

Povestea pe scurt. Pe 5 ianuarie, doi angajați de la primărie (un bărbat și o femeie) au mers dimineața să mănânce la un restaurant din centru, unde a apărut la câteva minute și reporterul Recorder. Cei trei au stat de vorbă aproximativ o oră. Alți doi angajați ai instituției au intrat cu treabă în restaurant, iar Alex Nedea s-a retras repede. La scurt timp și sursele sale.

Sursa masculină lucrează de mai mulți ani la primărie, a fost și la biroul de presă, fiind un abil postac plătit din bani publici pentru candidatul Sergiu-Claudiu Maior. A doua sursă a fost ani la rând pe zona culturală, fiind și azi într-o funcție de conducere. Vom reveni cu numele celor doi, după ce vom discuta cu ei. În poveste nu-s implicați doar ei și Maior, ci un om la care nimeni nu se aștepta. Îl vom confrunta și abia după aceea vom publica partea a doua a articolului.

Notă: Între timp au apărut noi înregistrări cu un alt consilier: Mark Christian Hermann. Nimic ilegal, pentru a justifica difuzarea lor. Probabil de aceea nici Recorder nu le-a făcut publice, pentru că nu există partea legală. Potrivit Codului Penal, poți difuza astfel de înregistrări (chiar și ilegale) dacă au legătură cu o infracțiune. Ori în cazul lui Hermann e vorba de exprimarea unor opinii politice. Cu toate acestea, tunurile puse de Maior se îndreaptă spre Herman, fiind acuzat că este sursa înregistrărilor, pe care, culmea, le are doar fostul candidat la primărie și postacii săi.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

omentarii

    1. Lucrez de 30 de ani în domeniu, dar aici e vorba de o lovitură de palat, de un aranjament cu acordul unor puternici din primărie. Cei vinovati din noua echipa sa plateasca, pentru ca asa ceva nu se face. Cei vechi la randul lor sa plateasca pentru ca n-au fost angajati sa monteze microfoane. Apoi inca n-am dat numele celor implicati. Pe mine ma mira ca un reporter e atat de naiv inca sa se vada cu sursele in centrul unui oras mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button