back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planCine sunt sursele din ancheta Recorder

Cine sunt sursele din ancheta Recorder

Data:

Ancheta Recorder a zguduit instituția Primăriei Târgu Mureș, iar consilierii personali ai primarului au fost puși pe liber. Vinovați fără drept de apel. Au apărut însă întrebări justificate: Cine a montat dispozitivele de înregistrare în sala de conferințe? Cine mai știa din primărie de investigația jurnalistică? Cu cine s-a întâlnit Alex Nedea?

Povestea pe scurt. Pe 5 ianuarie, doi angajați de la primărie (un bărbat și o femeie) au mers dimineața să mănânce la un restaurant din centru, unde a apărut la câteva minute și reporterul Recorder. Cei trei au stat de vorbă aproximativ o oră. Alți doi angajați ai instituției au intrat cu treabă în restaurant, iar Alex Nedea s-a retras repede. La scurt timp și sursele sale.

Sursa masculină lucrează de mai mulți ani la primărie, a fost și la biroul de presă, fiind un abil postac plătit din bani publici pentru candidatul Sergiu-Claudiu Maior. A doua sursă a fost ani la rând pe zona culturală, fiind și azi într-o funcție de conducere. Vom reveni cu numele celor doi, după ce vom discuta cu ei. În poveste nu-s implicați doar ei și Maior, ci un om la care nimeni nu se aștepta. Îl vom confrunta și abia după aceea vom publica partea a doua a articolului.

Notă: Între timp au apărut noi înregistrări cu un alt consilier: Mark Christian Hermann. Nimic ilegal, pentru a justifica difuzarea lor. Probabil de aceea nici Recorder nu le-a făcut publice, pentru că nu există partea legală. Potrivit Codului Penal, poți difuza astfel de înregistrări (chiar și ilegale) dacă au legătură cu o infracțiune. Ori în cazul lui Hermann e vorba de exprimarea unor opinii politice. Cu toate acestea, tunurile puse de Maior se îndreaptă spre Herman, fiind acuzat că este sursa înregistrărilor, pe care, culmea, le are doar fostul candidat la primărie și postacii săi.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

5 COMENTARII

    • Lucrez de 30 de ani în domeniu, dar aici e vorba de o lovitură de palat, de un aranjament cu acordul unor puternici din primărie. Cei vinovati din noua echipa sa plateasca, pentru ca asa ceva nu se face. Cei vechi la randul lor sa plateasca pentru ca n-au fost angajati sa monteze microfoane. Apoi inca n-am dat numele celor implicati. Pe mine ma mira ca un reporter e atat de naiv inca sa se vada cu sursele in centrul unui oras mic.

Comentariile sunt închise.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...