DezvăluiriPrim-plan

Cine este funcționarul penal de la Primăria Târgu Mureș?

Luni va fi înregistrată o plângere penală la Direcția Generală Anticorupție, privind fapte penale ale unui funcționar de la Primăria Târgu Mureș, care a angajat un avocat în procesul dintre administrație și polițistul local Florin Florea. După ce a ajuns dosarul la Curtea de Apel Mureș, avocatul O.D.C s-a prezentat cu împuternicire de la primărie, în data de 28 ianuarie 2020, pentru a reprezenta instituția în litigiul de muncă. Ca urmare a intervenției sale, dosarul câștigat până atunci a fost întors la tribunal. Petentul a trebuit să aștepte mai bine de un an și jumătate pentru a câștiga definitiv. Acum, Florin Florea s-a întors pe postul de polițist local, dar atrage atenția asupră părții penale din intervenția apărătorului tocmit de primărie, cel puțin în documentele depuse la instanță. Înainte de a câștiga procesul, Florea a declarat pentru Ceasul Cetății care vor fi pașii pe care-i va face mai departe. Primul este acesta.

Citeste si

Ce este ilegal

După ce a revenit la Poliția Locală, Florin Florea a solicitat să fie identificat funcționarul care a semnat împuternicirea avocatului. Conform OUG 26/2012, pot fi încheiate contracte de asistență juridică în cazuri temeinic justificate și în baza unei hotărâri a Consiliului Local. Primăria municipiului i-a răspuns că nu există un contract de asistență juridică, nici HCL sau plată către avocat. Mai exact, serviciul juridic nu știe cum cineva a apărut în fața instanței să reprezinte instituția, chiar dacă există o împuternicire depusă în fața judecătorului.

Codul Penal subliniază în articolul art. 297 cum este pedepsit abuzul în serviciu. ”Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Toate drumurile duc la cabinetul primarului

Specialiștii DGA vor trebui să identifice funcționarul public care a semnat documentul, dar și complicii săi, pentru că împuternicirea există la dosar. Toate firele anchetei duc către cabinetul fostului primar Dorin Florea. Și nu este singura împuternicire pentru avocatul O.D.C., care a plecat la fel (fără HCL), dar vom reveni și asupra celuilalt caz. Între timp, așteptăm reacția primăriei privind acest dosar, care implică instituția și-i afectează imaginea.

Notă: Potrivit surselor noastre, trei persoane au fost implicate în aceste împuterniciri ilegale, toți cu funcții de conducere. Și nu socotim aici avocatul pomenit.

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button