PasiuniVești

Mini-autobiografia unei campioane mondiale

Așa arată palmele unei fete de 18 ani, care este campioană mondială la canotaj. Era suficientă imaginea pentru a descrie istoria sportivei Ancuța Adelina Ungurean, care a crescut în șase ani sub îndrumarea antrenoarei emerite Claudia Laura Balint. Lăsăm cuvintele adolescentei pentru a descrie lupta pentru aur, iar la final palmaresul ei.

Șase ani de sacrificii pentru aurul mondial

”Am început să practic canotajul la vârsta de 12 ani! Aș dori să vă împărtășesc câteva rânduri de emoții și de fericire petrecute la Campionatul Mondial de la Plovdiv!

De când am început canotajul visul meu a fost sa devin Campioana Mondială, să îmi aud imnul cântând cu emoție și fericire! Am muncit timp de 6 ani pentru acest rezultat frumos, într-adevăr cu mari sacrificii, cu ore întregi de antrenament departe de casa și de familia mea. Știam că în spatele visului meu este vorba de multă munca și de multe sacrificii, plus multă ambiție! Au fost multe lacrimi, multă durere, zile când nu puteam să fac antrenament din cauza mâinilor, care erau pline de beșici, dar mereu am ridicat capul și am mers mai departe!

Și când am ajuns la Campionatul Mondial, din start mi-am spus “Doamne, ajută-mă să îmi fac visul realitate”. A fost o cursă grea, recunosc, am luptat cu cele mai bune țări din lume, a fost o cursă strânsă și toate vâsleau pentru același lucru ca mine. Când ne-am apropiat de finish, am început să simt cum mă doare tot corpul, iar atunci mi-am spus “sunt mai puternica de atât”! Când am trecut linia de sosire, nu am putut să mă bucur pe moment, eram plină de durere și de lacrimi. M-am uitat către cer și am spus: “mamă, am reușit “🙏
Vreau să îmi cinstesc țara! Să ridic drapelul cât mai sus!”, a spus Ancuța Ungurean.

REZULTATE SEMNIFICATIVE:

Loc 1 Campionatul National Ergometru Botoșani 2016
Locul 3 Campionatul National Ergometru Tg Mures 2017
Loc 2 Campionatul National Apa Navodari 2017
Loc 2 Campionatul National de Fond Juniori Timisoara 2018
Loc 3 Campionatul National Viteza Tineret Seniori 2018
Loc 1 Cupa României Ergometru Snagov 2019
Loc 2 Campionatul National Ergometru Piatra Neamț
Loc 1 Campionatul National Fond Timisoara 2019
Loc 1 Campionatul National Viteza Iasi 2019
Loc 2 Campionatul Balcanic de juniori Belgrad.
Loc 1 Campionatul European juniori 2020
Loc 3 Campionatul National Viteza juniori Iasi 2020
Loc 2 Campionatul National Ergometru Tg Mures 2021
Loc 1 Campionatul Mondial Plovdiv (Bulgaria)

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button