back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,97
USD
4,57
GBP
5,81
14.8 C
Târgu Mureș
Prim-planCe mizerii mai face Primăria Târgu Mureș

Ce mizerii mai face Primăria Târgu Mureș

Data:

De obicei lentă în acțiuni, Primăria Municipiului Târgu Mureș face uneori excepție de la regulă, iar timpul acordat pentru participarea la închirierea unor bunuri e mai mic de 24 de ore. Astfel, pe 12 mai, la 14.40, municipalitatea a postat pe site-ul vechi de peste două decenii un anunț privind închirierea pășunilor din administrare. Termenul pentru depunerea cererilor a fost stabilit pentru 13 mai la ora 12.00.

Comunicarea cu presa s-a blocat

În acest timp, cei care doreau să închirieze aveau de depus cinci documente, dacă vedeau la timp anunțul. Am sunat la primărie pentru a afla care este graba de închiriere a aproape 70 de hectare de pășune. La Biroul de Presă a răspuns o doamnă care nu s-a prezentat, dar a afirmat repede că ne face legătura cu șeful. O legătură care a fost un strigăt către șeful cu numele: Aurel Trif. Acesta i-a transmis în șoaptă subalternei să fim direcționați către o altă persoană din instituție, care nu lucrează la comunicare, potrivit documentelor. Persoană care nu a răspuns. Am revenit la biroul de presă prin centrală, iar de data asta nu a mai avut nimeni curaj să ridice telefonul. Și nici nu știau care este întrebarea, ci doar cine îi apelează. Astfel se lucrează sub noua administrație la capitolul presă.

Fermierii s-au lăsat așteptați aproape două luni

Există o vorbă: dacă un ziarist este dat afară pe ușă, atunci intră pe geam. Așadar, am mers mai departe pe urmele unei istorii simple, dacă șeful Biroului de presă prelua solicitarea Ceasul Cetății. Hotărârea Consiliului Local pentru închirierea pășunilor a fost luată în martie, ne-a explicat șefa serviciului funciar, doamna Ottilia Laszlo, dar nu au fost cereri. Acum, pentru că au fost stabilite ajutoarele APIA, fermierii s-au trezit că ar dori să închirieze. Graba municipalității a fost legată doar de publicarea anunțului, nu și de rezolvarea cererilor. Analizarea și stabilirea noilor concesionari vor fi făcute în următoarele două-trei zile, am fost informați.

Notă: Așteptăm cu interes să fim contactați după publicarea articolului, pentru că locuitorii municipiului trebuie să fie informați. Și nu vedem niciun motiv de a impune un termen mai mic de 24 de ore în acest caz. De aceea așteptăm o reacție la graba cu care au fost concesionate cele trei pășuni.

Foto: Ceasul Cetății

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

VIDEO. Vântu: Târgu Mureș seamănă cu rasa Puli

Într-o emisiune de la M9 tv, Cristian Vântu, candidatul...

Emisiune M9 tv despre prestația candidaților

Prima săptămână s-a dus, iar acum este momentul să...

VIDEO. Peste 300.000 de credincioși la Șumuleu Ciuc

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attlia, a afirmat că...

Cine e pe primul loc pe buletinul de vot

Vineri dimineață au fost extrase numele candidaților la Primăria...