PăreriPrim-plan

Ce facem cu incompetenții, domnule Soós?

Domnule Soós Zoltán, treaba e simplă, iar misiunea ușoară, dacă vreți într-adevăr să faceți curățenie în ritmul ardelenesc. Scăpați de topoarele fostei administrații. Vă dau un exemplu: Dacian Raul Matiș. Acum explic, pe scurt.

După un război juridic de aproape trei ani, un polițist local și lider al sindicatului polițiștilor locali din municipiu a învins fosta și actuala administrație locală. În justiție. Ce a descoperit instanța? Incompetența crasă a celor care l-au concediat pe Florin Florea, omul despre care v-am spus într-o emisiune tv (acum un an) că l-aș fi numit șeful Poliției Locale imediat după ce-aș fi fost instalat pe fotoliul de primar. Sigur, dacă eram în locul dvs. De ce? Pentru că este corect și competent. Ați zâmbit, pentru că știați că a fost victima unor abuzuri. Nu puteați face nimic până nu se pronunța justiția. S-a pronunțat. Acum aveți dovada negru pe alb că șeful Poliției Locale, recte Dacian Matiș, l-a concediat încălcând legea. Aveți și motivul să-l dați afară, cu toate că nu era nevoie de asta, ci era suficientă o dispoziție, așa cum au făcut alți primari din țară.

Nu cer să-l numiți pe Florin Florea șeful Poliției Locale, ci să-l zburați din funcție pe cel care a fost găsit vinovat de abuz: Matiș. Și povestea nu se va termina aici, ci primăria va trebui să achite daune morale celui care a fost lăsat fără pâine în mod abuziv (iar aici sunt și dosare penale în lucru). Spuneați în dese ocazii că vor plăti cei care au comis ilegalitățile. Sigur că și ei, dar acum aveți ocazia să arătați că nu-i mai vreți în echipă pe incompetenți. Dacă nu o faceți, atunci înseamnă că sunteți complice cu acești indivizi și veți plăti în solidar daunele. Vă rog să nu aruncați mingea la viceprimarul Portik, care n-a mișcat un deget când un alt lider sindical a fost concediat sub administrația dvs. Da, la Transport Local. Situația este similară cu a polițistului local, dar domnul Portik mi-a spus că instanța va decide. Adica, un om rămâne fără pâine vreo trei ani, pentru ca justiția să arate ce deja e limpede. Vorbim de un abuz și-l girați prin delegarea responsabilității către cineva care nu se pricepe și nici nu pare să-l intereseze.

Așadar, în ce echipă vreți să jucați domnule primar Soós: a competenților sau a celorlalți?

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Un comentariu

Back to top button