back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planCe au decis procurorii în scandalul ''Consilierul care fură curent''

Ce au decis procurorii în scandalul ”Consilierul care fură curent”

Data:

La începutul anului a izbucnit un scandal local în care consilierul primarului Zoltan Soos, Mark Christian Hermann, era acuzat că fură curent prin încărcarea mașinii hibrid de la sediul Primăriei Târgu Mureș. Cel care a reclamat are un război personal cu consilierul Hermann și a afirmat că are dovezi prin care poate dovedi furtul. Așadar, Marius Vasile Popescu a depus fotografii la dosar în care se observă cum Hermann își alimentează mașina la priza municipalității.

Ancheta și reacția primarului

Invitat într-o emisiune tv, primarul Soos a spus că Hermann are acordul său să alimenteze, deci nu este niciun furt. Polițiștii care au cercetat acuzațiile au propus clasarea din lipsă de dovezi care să demonstreze că este furt și abuz în serviciu. Procurorii au constatat că fapta nu există, au calculat dacă s-a produs vreun prejudiciu și n-au găsit, așa că au emis o ordonanță de neînceperea urmăririi penale. Una care a rămas definitivă în aceste zile.

Urmează alt dosar penal?

Articolul 268 din Codul Penal prevede sancțiuni pentru cei care induc în eroare organele judiciare. În funcție de litera stabilită de anchetatori, cel acuzat sau în urma autosesizării procurorilor poate fi condamnat cu amendă penală sau închisoare până la maximum cinci ani.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

2 COMENTARII

  1. Era interesant dacă te autosesizai și in cazurile din dosarele penale care au ajuns după ani de procese la soluții de achitare. Acolo cine raspunde, denunțatorii, procurorii, prim procurorul sau toți la pachet?
    Hai sa vedem un demers jurnalistic adevărat, nu gargara ieftină! (Șeful Direcției agricole, fostul șef al IPJ mures, fostul șef al poliției rutiere, fostul director al spitalului județean, lista e lunga)

Comentariile sunt închise.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...