Prim-planVești

Ce au decis procurorii în scandalul ”Consilierul care fură curent”

La începutul anului a izbucnit un scandal local în care consilierul primarului Zoltan Soos, Mark Christian Hermann, era acuzat că fură curent prin încărcarea mașinii hibrid de la sediul Primăriei Târgu Mureș. Cel care a reclamat are un război personal cu consilierul Hermann și a afirmat că are dovezi prin care poate dovedi furtul. Așadar, Marius Vasile Popescu a depus fotografii la dosar în care se observă cum Hermann își alimentează mașina la priza municipalității.

Ancheta și reacția primarului

Invitat într-o emisiune tv, primarul Soos a spus că Hermann are acordul său să alimenteze, deci nu este niciun furt. Polițiștii care au cercetat acuzațiile au propus clasarea din lipsă de dovezi care să demonstreze că este furt și abuz în serviciu. Procurorii au constatat că fapta nu există, au calculat dacă s-a produs vreun prejudiciu și n-au găsit, așa că au emis o ordonanță de neînceperea urmăririi penale. Una care a rămas definitivă în aceste zile.

Urmează alt dosar penal?

Articolul 268 din Codul Penal prevede sancțiuni pentru cei care induc în eroare organele judiciare. În funcție de litera stabilită de anchetatori, cel acuzat sau în urma autosesizării procurorilor poate fi condamnat cu amendă penală sau închisoare până la maximum cinci ani.

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

omentarii

  1. Era interesant dacă te autosesizai și in cazurile din dosarele penale care au ajuns după ani de procese la soluții de achitare. Acolo cine raspunde, denunțatorii, procurorii, prim procurorul sau toți la pachet?
    Hai sa vedem un demers jurnalistic adevărat, nu gargara ieftină! (Șeful Direcției agricole, fostul șef al IPJ mures, fostul șef al poliției rutiere, fostul director al spitalului județean, lista e lunga)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button