Vești

Ce au decis consilierii locali

Biroul de presă al primăriei ne-a transmis care sunt principalele decizii luate ieri. Redăm comunicatul.

„Consilierii locali din Târgu Mureș au decis în ședința ordinară de joi, 27.05.2021, aprobarea Proiectului inițiat de către Primarul Soós Zoltán intitulat  ”Adoptă un Spațiu Verde!”. În cadrul acestui Proiect, Municipalitatea susține implicarea agenților economici, a instituțiilor interesate sau a ONG-urilor să primească în folosință spațiile verzi publice aferente locuințelor de tip condominiu sau a parcurilor  din oraș  în vederea amenajării și/sau întreținerii acestora, ținând cont de faptul că aceste zone sunt esențiale pentru îmbunătățirea calității vieții și mediului înconjurător.

Tot în ședința din 27 mai a fost adoptată și Hotărârea de organizare a un concurs de idei având ca tema: “AMENAJARE SPAȚII PIETONALE ÎN MUNICIPIUL TÂRGU MUREŞ – Strada Bolyai, Strada George Enescu, scuarul din Piaţa Victoriei nr. 3”.  Concursul are ca scop principal selectarea celor mai bune propuneri pentru valorificarea zonelor din centrul orașului, în contextul nevoilor comunitare actuale, bazat pe rezultatele chestionarului care a fost pus la dispoziția publicului de instituția noastră în perioada 26.03-12.04.2021.

Un alt proiect care a fost  aprobat în ședința de azi este și  Hotărârea privind solicitarea preluării în domeniul public a imobilului – teren și construcție Sala Polivalentă, situată în str. Parcul Sportiv Municipal nr. 4 Târgu Mureș, și aflat în administrarea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș. Imobilul va fi predat în administrarea Clubului Sportiv Municipal, fiind menținută destinația actuală a acestuia, în vederea asigurării activităților sportive care se vor desfășura pe raza UAT Târgu Mureș.  Toate bazele sportive aparținând Municipiului Târgu Mureș au fost deja date în administrare Clubului Sportiv Municipal”.

Foto credit: Mariș Cristian Daniel

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button