PăreriPrim-plan

Ce a făcut domnul primar Soós

Domnul primar a scris cu bucurie pe pagina domniei sale că a împlinit un an de când târgmureșenii l-au votat. Le-a mulțumit. Nu știu cu câtă bucurie citesc cei care i-au oferit credit că va scoate orașul din trecut, așa cum înțepenise de ceva vreme. Mai mult, stimabilul edil a promis că pe 26 octombrie va prezenta bilanțul unui an de muncă grea.

Întâmplarea face că am văzut orașul înainte ca domnul Zoltán Soós să-l preia. Servicii sub orice critică, borduri neasortate, dar nenumărate, drumuri proaste, praf pe economie, o municipalitate care părea să nu dea doi bani pe cetățean șamd. După un an, lucrurile au avut o evoluție fantastică: pe loc. Personal, dar poate n-am bântuit toate cotloanele orașului Târgu Mureș, n-am văzut nicio schimbare.

Totuși, ceva a făcut domnul primar: a promis. Și am cam rămas cu promisiunile. Pistele de biciclete zac în memoria timpului, celebra scară Rákóczi n-a beneficiat de refacere, cu toate că e simplu și fără costuri de să ai nevoie de vreun buget, reorganizarea promisă s-a transformat în angajarea mai multor persoane peste schema existentă, site-ul primit moștenire de la dr. Dorin Florea a împlinit 20 de ani, iar nervii utilizatorilor sunt forțați să-l folosească așa învechit cum e. Nu mai înșir aici, dar voi sublinia două subiecte realizate.

Încep cu sfârșitul. A doua mare realizarea a administrației Soós este girarea unui proiect care încalcă legea flagrant. Un milionar i-a adus din vacanță pe consilierii locali să voteze construcția unui hotel de 13 etaje într-o zonă în care PUZ și PUG prevăd maxim un etaj. S-a votat ca pe vremea fostului edil. Legea e pentru oameni obișnuiți. Așadar, s-a făcut o ședință extraordinară pe 13 august pentru ca un nene plin de bani să construiască exact ce visează, chiar și ilegal. Pentru asta n-a avut nevoie doar de votul consilierilor, ci și de n avize printre care cel de legalitate. Și potrivit administrației Soós, totul este în regulă. Da, să trăiți, domnule milionar, se rezolvă!

O primă realizare a fost girarea unei concedieri abuzive. Liderul sindical de la Transport Local a fost zvârlit din locul de muncă pe motiv că a denigrat conducerea. Pus să-i ia apărarea directorului care a comis matrapazlâcul, viceprimarul Portik mi-a declarat atunci: dacă sindicalistul are dreptate, va câștiga procesul și va fi reangajat. Ce mănâncă în timpul ăsta și cum trăiește e treaba lui, că așa-i în tenis. La fel s-a întâmplat pe vremea fostei administrații când liderul sindical al polițiștilor locali a fost concediat abuziv. Au trecut doi ani și ceva de atunci, iar el tot se judecă și câștigă proces după proces. Încă n-a fost încadrat, că noua administrație nu pare a dori să îndrepte gafele fostei conduceri, ci să facă același lucru, deci apel.

Așadar, iată ce ați realizat, domnule Zoltán Soós! Sigur, domnul primar va veni cu o listă lungă de cârpeli și niște evenimente provinciale să ne scoată ochii. Apoi, peste trei ani, va ieși pe stradă să ne ceară votul, că mai are de muncă, iar promisiunile se vor dubla. Îmi cer scuze că nu le cred fără să le văd. Pentru orice cetățean, nu doar jurnalist, faptele vorbesc pentru edil, nu vorbele. De astea auzim la toți politicienii. Și mi-am amintit marea minciună din campanie: sunt candidat independent. Poveste spulberată în primăvară, când se mândrea cu carnetul de membru UDMR. Până acum avem exact ce am votat: promisiuni. Naivi localnici mai are superbul oraș Târgu Mureș!

 

Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button