DezvăluiriPrim-planVești

Cazul La Teo: Terasa ilegală din buricul târgului


Peste drum de cetatea medievală și paralel cu Liceul Papiu, restaurantul La Teo s-a extins cu o terasă la etaj, ce s-a lipit de casa vecină. O clădire ridicată într-o primă fază la 1890, la care s-a adăugat un corp în 1910. Ambele mai vechi ca renumitul liceu, dar care acum a devenit sprijin fără voie pentru restaurantul de lângă. Problema terasei este că ridicarea ei s-a făcut fără autorizație, fapt constatat de Poliția Locală Târgu Mureș, ori un acord al proprietarului.

Citeste si

Ce reclamă proprietarul: nimeni n-a dat măcar un telefon

Proprietarul afectat este în Elveția, unde locuiește și lucrează, iar din 2019 n-a mai putut ajunge acasa, pe strada Papiu Ilarian nr 3. Pandemia l-a oprit. Andreas Brodt ne-a declarat că nu l-a contactat nimeni pentru o potențială vânzare (lucru cu care oricum nu este de acord) și nici pentru o eventuală înțelegere, ca între vecini. Patronul restaurantului și proprietar al casei de la numărul 1, Adrian Teodorescu a decis pur și simplu că are nevoie de terasă și a făcut-o. Fără să respecte legislația în vigoare.

Ce zice Poliția Locală: vor fi sesizate organele de cercetare penală

Fapta a fost reclamată de Brodt la Poliția Locală, care a trimis un agent și a constatat ilegalitatea. Mai mult, a fost realizat un proces verbal, apoi acesta se va transforma în sesizare penală, așa cum se observă în răspunsul oficial al instituției.

Care este reacția patronului La Teo: no comment

Ceasul Cetății l-a întrebat și pe Adrian Teodorescu despre isprava sa, iar patronul restaurantului La Teo ne-a spus că nu comentează, dar că de caz se ocupă un avocat. Între timp, terasa funcționează, iar proprietarul casei afectate și-a angajat avocat, pentru ca legea să fie aplicată.

Foto: Imaginea principală este din aprilie, când nu era gata terasa.

 

 


Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button