back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,59
GBP
5,84
24.8 C
Târgu Mureș
VeștiCâți pași sunt de la isterie la crimă

Câți pași sunt de la isterie la crimă

Data:

Pașii au început cu imagini apocaliptice de oameni care cad secerați pe stradă. Ne-am uitat ca la o curiozitate. Apoi au început să-i sigileze în casă pe chinezi. Iar ni s-a părut exagerat. România este aparent departe de China și n-are cum să ne afecteze, ne-am gândit. Apoi, specialiștii ne-au confirmat oficial că e doar o răceală, un pui de gripă. Ce gripă e aia care te ucide când mergi pe stradă, asta nu ne-am întrebat, chiar dacă acum știm că este regie. Bine, poate unii nu știu nici acum.
Apoi, prin martie, autoritățile noastre au spus că nu e chiar așa cum au crezut și ne-au informat zâmbind. Au început restricțiile. Am trecut așadar de la pasul cu uluirea la panică. Apoi am pășit în isterie că rămânem nemâncați și neșterși la cur, de s-au golit supermarketurile. Următorul pas a fost în neputință, dar vara concediilor oficialilor ne-a adus libertatea pe jumătate. Toamna trecută a fost grea, dar au fost alegeri, iar autoritățile ne-au sacrificat. Aveau nevoie de votul nostru.
Și așa ne-am trezit în plină speranță când unii specialiști internaționali au susținut că au meșterit un vaccin. Unul care s-a dovedit a fi ser și în teste până în decembrie 2023, că scrie pe el, dar puțini citesc. Speranța unora a fost de scurtă durată: unii au murit de la vaccin, alții au avut probleme serioase de sănătate, o categorie s-a simțit bine și alta s-a reinfectat (este vorba de aproape 40.000 de persoane) și chiar murit cu tot vaccinul salvator. Așadar am ajuns iar isterici și am considerat că serul minune e soluția. Aici au început disputele, iar răutatea multora dintre cei vaccinați a atins cote inimaginabile. Aproape că i-ar vaccina cu forța pe cei care refuză din n motive: nu pot, că nu le permite sănătatea, cred în teoriile conspirației sau nu au încredere în vaccin. Comunicarea guvernamentală a fost oribil de slabă. Și lupta se duce acum în online ca o febră mai gravă ca virusul. În acest timp, vaccinații arată spre nevaccinați ca spre ultima scursură a societății, strigând. băi, nu vedeți la știri că mor mai mulți ca voi? Sigur, toată lumea vede și unii chiar observă că se întâmplă așa pentru că doar 30% dintre români au făcut cunoștință cu seringa.
Ieri, după 11-12 ani de prietenie cu două doamne respectabile, am simțit impulsul să le șterg din lista de prieteni de pe Facebook. Sunt vaccinate și le urează celor nevaccinați chinuri pe care nu le descriu. Au scris asta cu patimă. E ura despre care spuneam. Următorul pas va fi probabil să le pună cruci galbene pe casa celor nevaccinați, apoi să-i caute pentru a-i forța să accepte injecția sau să-i ucidă. Până la urmă, putem vedea că nu pandemia ne va trimite pe lumea cealaltă, ci chiar noi. Unii reprezintă autoritățile care iau decizii proaste, alții din sistemul de sănătate ce a dat din nou chix și ultimii sunt cei care cred că așa rezolvă criza globală: prin forțarea celorlalți să accepte vaccinul sau probabil uciderea celor considerați paria societății.
Remarc că mulți dintre cei vaccinați par a fi dereglați psihic, atât de agresivi au devenit. Uită că și ei sunt muritori, dar au impresia că aparent imunizați vor trăi mai mult ca Mihai Șora. Atunci de ce nu-i lasă în pace pe cei care refuză sau nu pot să se vaccineze? Să rămână ei imunizați, cu tot neamul și prietenii mai deștepți, iar pe cei proști să-i ignore. Nu pot, pentru că răutatea le bagă otravă în minte. Nu pricep că este vorba de alegerea personală, că liberul arbitru există și că nu poți forța pe cineva să procedeze ca tine. Apoi nu mai înțeleg că vaccinul este ceva temporar, de care vom scăpa cu alte medicamente, iar până atunci trebuie să respectăm normele de igienă dintotdeauna. În final, le transmit nemuritorilor să aibă răbdare și să nu uite că sfârșitul e oricând posibil. Important e să nu moară pe interior înainte ca sufletul să plece în altă lume cu mândrul ecuson virtual că s-au vaccinat. Să fii bun e simplu, dar foarte greu dacă lași ura să te controleze. Și mai un pas până oamenii se vor ucide între ei pe motiv de vaccinare.
PS Da, nu sunt vaccinat și n-am făcut-o fix din cauza campaniei proaste și-a indivizilor dubios de agresivi, care au luat moda vaccinului și mi-o plimbă forțat pe la nas. Dacă ar fi să uit studiile privind reacțiile adverse ale vaccinului, de fiecare dată când sunt pe cale să o fac, apar persoane ca doamnele din discuție, ce mă îndepărtează de pasul spre un centru oarecare de vaccinare. Nu voi crede niciodată că majoritatea este deșteaptă. Și aici avem de-a face cu peste 50% din populația globului care s-a vaccinat. E un semn serios de întrebare, pentru că niciodată în istoria universală marea masă n-a mers în direcția bună.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

O româncă a câștigat Top Model of the World

Concursul Top Model of the World a fost câștigat...

(P) Rodica Baciu: În fruntea consiliului local avem nevoie de un bun negociator!

Rodica Baciu: În fruntea consiliului local nu avem nevoie...

(P) Vântu (AUR): Prioritatea noastră este infrastructura

Pe primul loc în programul de guvernare al candidatului...

VIDEO. Delta secretă din Târgu Mureș

Aproape de centrul orașului-bijuterie Târgu Mureș, la circa cinci-șapte...