back to top
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
RON - Română (nou) leu
EUR
4,98
USD
4,57
GBP
5,84
26.4 C
Târgu Mureș
spot_img
Prim-planBanii pentru presă: 1,7 milioane de lei secretizați de Primăria Târgu Mureș

Banii pentru presă: 1,7 milioane de lei secretizați de Primăria Târgu Mureș

Data:

Omul de afaceri și politicianul Dan Mașca a întrebat clar și frumos administrația Soos la cine ajung banii pentru propaganda în presă. Nu doar la firma care intermediază, ci și la fiecare entitate media în parte. Primăria Târgu Mureș s-a prefăcut că nu înțelege întrebarea și a trimis doar suma încasată de firma care distribuie banii către mass-media. Așadar, nu se știe suma exactă către fiecare publicație, post de radio, site și televiziune care laudă administrația ce de trei ani s-a legat de scaunele din birou, pentru a nu fi deranjată la capitolul transparență și activitate.

Pe scurt, din ianuarie anul trecut până la finalul acestui an (dacă nu vor interveni modificări), administrația Soos a alocat circa 1.700.000 de lei bani pentru presa prin firma I Media Production Co SRL, coordonată de Octavian Sfârîiac, unde singurul asociat este Marian Cornaciu (fost colaborator la Securității înainte de 89 și coleg de formațiune cu Dan Voiculescu) companie ce deține și City tv. Cei mai mulți bani nu ajung însă la prestator, ci la intermediar. Pe vremea când Ceasul Cetății primea sume nesemnificative pentru comunicatele primăriei, am descoperit că la o factură de 9.500 de lei către firma intermediară primăria îi plătea la 2.250 de lei.

Dacă luăm în calcul și 2021, atunci suma este undeva la 3.000.000 de lei către mass-media. Oricum, administrația refuză în continuare să facă publice sumele defalcate pentru fiecare entitate media, ceea ce arată opacitate pe care acum trei ani s-a decis să o stârpească actualul edil. Doar din promisiuni electorale.

Urmărește-ne pe Google News

CeasulCetatii.ro este un proiect de jurnalism care își păstrează independența față de orice influență politică, ideologică sau comercială.

Dacă doriți să susțineți jurnalismul independent, puteți contribui cu donații către CeasulCetatii.ro aici.

De ce să ne susții?

Susținerea jurnalismului independent: Donând la CeasulCetatii.ro contribuiți direct la menținerea unei surse de informare neafiliate politic sau comercial. Acest lucru asigură că informațiile sunt prezentate obiectiv și fără influențe externe.

 

 

 

Tiberiu Lovin
Tiberiu Lovinhttp://ceasulcetatii.ro/
În 2007, Lovin s-a orientat către presa online, unde a dezvoltat blogul Reporter Virtual, transformat în site și la final în portal, după care l-a vândut unui grup de investitori. A fost primul site dedicat presei cu un succes constant și cu numeroși cititori, cu un vârf de aproape 100.000 de unici zilnic. În 2009 a renunțat la presa scrisă, iar de atunci a realizat mai multe site-uri de știri. Ultimul fiind Ceasul Cetății, după mutarea sa peste noapte din București la Târgu Mureș, în căutarea unei tihne imposibile în capitală. În paralel a înventat emisiunea La tablă, una de dezbateri ce are loc la cea mai importantă televiziune din oraș: M9 tv. Visul său rămâne să-și găsească răgazul de a scrie cărți.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Distribuie:

Populare

Recomandari
Related

Spectacol caritabil pentru salvarea vieții unui jurnalist

De ceva vreme, jurnalistul Ioan Ceaușescu se luptă pentru...

Start pentru construcția Institutului Inimii, proiect marca Horațiu Suciu

Datorită prof. dr. Horațiu Suciu, Târgu Mureș va beneficia...

Patrioții de pe stadion și scârba națională

Sportul reușește miracolul de a aduna poporul la un...

Meciul care a făcut istorie: România-Ucraina 3-0

Victorie de astăzi a făcut istorie pentru echipa națională...