Comunicate de presă

Azi, între 10-11.00: EXERCIȚIU DE ALARMARE PUBLICĂ!


”Ziua Protecției Civile sau Ziua Apărării Civile este sărbătorită în fiecare an la 28 februarie. În această zi, prin Decret Regal, în 1933 a fost înființată Protecția civilă în România,

Miercuri, 28 februarie 2024, în intervalul orar  10.00 – 11.00 se va executa un EXERCIŢIU DE TESTARE A SISTEMULUI DE ALARMARE PUBLICĂ

Astfel, toate sirenele din municipiul Târgu Mureș gestionate de Primăria Târgu Mureș prin intermediul Serviciului pentru Situații de Urgență, vor emite în intervalul menționat unul dintre semnalele sonore.

❗  Așadar, în 28 februarie va fi doar un exercițiu, dar pentru a fi pregătiți în cazul nedorit al unei situații reale, vă reamintim semnificația semnalelor sonore în caz de atac aerian sau dezastru:

✅ Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Semnificație: Pre alarmarea populației despre posibilitatea  producerii unui atac aerian asupra localității.

✅ Semnalul ALARMĂ AERIANĂ constă în 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele. Semnificație: Alarmarea populației despre apariția pericolului imediat a unui atac aerian asupra  localității.

✅ Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE este compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Semnificație: Prevenirea populației asupra pericolului despre iminența  producerii sau producerea unor dezastre naturale, tehnologice sau biologice.

✅ Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI este un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute. Semnificație: Înștiințarea populației despre trecerea pericolului şi posibilitatea reluării normale a activităților”.

 

Serviciul de Relații Interne și Internaționale


Array

Urmariți Ceasul Cetății si pe Google News

Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like

👇

Back to top button